Hovedsiden
Siste nytt
Fjellfanten
Ani

Henni
Mia

Brøyt
Vitani
Paringer
Ane
Ingri
Jakt
Produktomtaler
Linker

Antall besøkende
siden nov. 04

 

 


Siste nytt


2012

2013 2014 2015 2016

2007
23.12: Vi avsluttet jaktåret 2007 med en rype i sekken lille julaften. Har hatt noen flotte dager på hytten, med flotte fuglearbeid på alle hundene. Spesielt gledelig er det med Mia, som er blitt en fuglefinner og behandler av rang. Fortsettelsen blir spennende.
Ani sørget for at årets siste rype havnet på sekken..      

12.11: Stilte Ani og Henni på Rugdeprøvene i helgen, men det var ingen suksess. Ani hadde stand begge dager, rugde var det og, men i det ene tilfellet gikk rugden på vei opp i situasjonen og søndag klarte hun rett og slett ikke å lokalisere rugden som lå i tett einekratt. Det var vinterlige og tildels vanskelige forhold. Var skuffet over hundenes prestasjoner, det har nok blitt for mye hjortejakt i det siste.

17.09: På vei til jakt i Sverige ble Ani og Henni stilt i VK i Meråker. Allerede tidlig i første slipp får Ani to komplette fuglearbeid med reis. Makker ryker ut og ny makker blir satt på. Hun ligger på topp hele dagen men sent på dag får SV Silver sitt andre fuglearbeid og i og med at han har slått Ani i fugl, og har to arbeid med og uten reis går han forbi og vinner, men Ani får 2 VK. Henni gikk meget godt hele dagen uten å komme i fugl. Mia ble stilt lørdag og gikk godt i sine slipp uten å komme i fugl. Messi til Tom fikk en kjempeflott 2 UK etter 2 fuglearbeid, som også er Toms første premie på prøve. Grattis!
Fra VK i Meråker. Messi og Tom fikk en flott 2 UK i Meråker. Grattis    

27.08: Det er nesten for godt til å være sant: Første Fjellfanten-hund som stilte på jaktprøve ble premiert i sin første start: Kyrre Haugen og Fjellfantens AHH Bjørk fikk nemlig 3 UK på helgens prøve i Raggsteindalen. Ikke bare er det hundens første start, men også Kyrres første møte med en jaktprøve. Bjørk hadde 2 flotte fuglarbeid begge med reis. En stor opplevelse for Kyrre, og som oppdretter er jeg stolt over arbeidet og innsatsen Anette og Kyrre har lagt ned i Bjørk. Desto kjekkere er det når de lykkes på denne måten. Gratulerer, det blir sikkert mer å glede seg over i fremtiden. Fjellfantens AHH Taiga og Siv stilte også, men Taiga kom ikke i fugl denne gang. Det gjør hun helt sikkert om ikke lenge.
Stilte Ani og Henni i VK fredag. Henni virket sliten etter en hard treningsperiode og røk ut på søk, mens Ani atter en gang rampet seg fra en høy VK-premie. Hun hadde et kanonarbeid under svært vanskelige forhold, reisen var det som vanlig ikke noe i veien med, men da det poppet nye ryper hele tiden ble hun for heit i toppen og var ikke mulig å få nedpå før det var for sent. Stilte begge i fullkombinert lørdag, der Henni fikk en flott 3 AK fullkombinert. Det var første gang vi stilte i denne vanskelige grenen. Ani gikk hele dagen uten å komme i fugl.
...og gliset ville ingen ende ta. Gratulerer med en kjempeflott 3 UK Kyrre og Bjørk. Henni fikk 3 AK fullkombinert og Zenobia 2 AK fullkombinert. Det var trangt i lavvoen fredagskvelden... ...og alle så ut til å kose seg.

13.08: Har vært med på taksering av terrenger på Hardangervidden i helgen og det var heller nedslående resultater hvis dette er representativt for årets rypebestand. Men det var mye små kyllinger og hundene hadde ofte problemer med å lokalisere fuglen, så håpet er at det er mer fugl enn vi fant.
En liten pust for hunder og folk. Kaffekok og litt mat er viktig når det blir mange timer i fjellet. Hemebrygget øl på Sandhaug smakte himmelsk... Og i den nye Fjellstyrehytten var det ørret fra vidden på menyen.

11.08: En stund siden sidene har vært oppdatert nå siden vi har vært på ferie. Ingri stilte Mia på apportprøven på Holleia i juli og fikk en flott 2 UK. To andre i kullet, Taiga og Bjørk fikk også 2 UK samme sted. Ani ble stilt lørdag i AK for å hente 130 poengs pinsen som ble satt opp i fjor. Hun sviktet ikke og pinsen ble med hjem. Jeg stilte selv Mia på ettermiddagsprøven på Askøy siden Ane og Ingri var opptatt med friidrettsstevne og Mia gjorde sine saker så bra at det ble 1 UK. Bjørk fikk her 3 UK og 2 UK.
Gratulerer til alle med flotte resultater.
Dommer Bjørnar Gundersen hadde mye godt å si om Ingri som fører. På en strålende måte førte Ingri Mia til 2 UK. Odd og Jan var dommere på søk. Tre Fjellfanten hunder med 2 UK. Mia, Taiga og Bjørk. Gode hjelpere fikk også sin belønning.

18.06: En stor helg for Fjellfanten-hundene på apportprøven på Askøy i helgen. 3 av valpene hentet 5 premier på apportprøven. Lørdag fikk Siv og Taiga 2 UK og Kyrre og Anette 3 UK med Bjørk. Det var en vanskelig søkapport der Mia og Mika ikke fant rypen. Søndag fikk alle 3 fra kullet som startet premie. Mika til Ole Færevaag fikk 1 UK, Taiga en ny 2 UK og Bjørk fikk en ny 3 UK. Dette er fantastiske resultater da valpene bare er knapt 7 måneder gammel. Det er en stolt oppdretter som gratulerer alle hjertelig.
Henni var eneste premierte AK-hund lørdag av 17 startende, og tok dermed et avgjørende napp i kampen om den oppsatte Saccovognen. Hun slo til med 1 AK søndag og dermed ble hun en klar vinner av vognen. Hun ble også vinner av klubbens vandrepokal i AK. Ani fant bare en rype lørdag (kan ikke huske sist det skjedde), men søndag slo hun til med prøvens høyeste poengsum, 126 og en ny 1 AK. Hun var ett tygg fra 130 poeng.
I det flotte været fikk soltilbederne sitt og Kyrre inntok beach-stillingen. Siv var strålende fornøyd med 2 x 2UK på KV Fjellfantens AHH Taiga. Kyrre og Anette var også fornøyde og fikk 2 x 3 UK på Fjellfantens AHH Bjørk. Vinnerne av vandrepokalene KML Pippi og Johannes Nordvik i UK, og KV Rugdelias LME Henni i AK.
     
Alle søndagens premievinnere samlet under Saccovognen.      
Pr.
Hundens navn/nummer
Foreldre
Fører/eier
Søk
Vann
Spor
Poeng
2 UK
KV Fjellfantens AHH Taiga 23444/06
Tvärrnypets Hicco/
Rugdelias LME Henni
Siv Garmannslund
8
6
-
62
3 UK
KV Fjellfantens AHH Bjørk 23440/06
Tvärrnypets Hicco/
Rugdelias LME Henni
Anette/Kyrre Haugen
 4
5
-
 41
2 AK
KV Rugdelias LME Henni 16626/03
Stallogaisas H-Ed/
INT N S UCH NV-99
Nord V-02 Rugdelias
I M B Messalina
Trond Leganger
9
9
6
105
1 UK
KV Fjellfantens AHH Mika 23439/06
Tvärrnypets Hicco/
Rugdelias LME Henni
Ole Færevaag
8
10
-
82
2 UK
KV Fjellfantens AHH Taiga 23444/06
Tvärrnypets Hicco/
Rugdelias LME Henni
Siv Garmannslund
8
7
-
 
71
3 UK
KV Fjellfantens AHH Bjørk 23440/06
Tvärrnypets Hicco/
Rugdelias LME Henni
Anette/Kyrre Haugen
5
6
-
50 
1 AK
KV Ulvesvollens BSI Ani 08711/99
Irgas/
NUCH Sigma
Trond Leganger
9
10
10
126
1 AK
KV Rugdelias LME Henni 16626/03
Stallogaisas H-Ed/
INT N S UCH NV-99
Nord V-02 Rugdelias
I M B Messalina
Trond Leganger
8
9
9
113

29.05: En liten merkedag i Kennel Fjellfanten i går, da Fjellfantens AHH Taiga til Siv ble første premierte hund med 3 UK apport på Perskula, 6 mnd gammel. Gratulerer!

19.05: Snøen ligger ennå langt ned i fjellsidene, men orrfuglen ligger likevel på egg med snøflekker like ved.
Snøen ligger helt ned i 600 m. Allerede 17. mai ligger orrfuglen på egg. Fint å være ute å kjenne alle vårens lukter, selv om vi må gå i bånd. Kaffelars er som vanlig med.

09.05: Lørdag var 4 av valpene på den store fuglehundutstillingen på Lone.
Alle fikk 1. premie valp, og Taiga til Siv ble BIR og 3 BIS.
Siv og Taiga Anne-Marie og Maya Ingri og Mia Anette og Bjørk
   
Oppstilling på rekke. Ane og Henni ble nr. 2 i apportkonk. med samme poengsum som vinner.    

05.05: Alle 6 valpene i Bergen er med på valpekurset som Siv er ansvarlig for. God sosialisering og trening på sitt, ligg og kom begynner å gi gode resultater for alle.
Valpene på rekke og rad. Fra venstre Zita (nå Pia), Maya, Mia, Taiga, Mika og Bjørk. Ikke like lett å sitte når vi er mange... Ole og Mika har trent godt.  
Anette og Bjørk. Ane og Mia. Knut og Pia (Zita). Karoline og Mika.

18.04: Oppsummering av årets vintersesong er mager, faktisk første vinter uten premier. Sjansene har vært mange, men det har vært skikkelig stang ut hele veien. Så nå blir det å satse friskt til høsten.
Det ble nemlig ingen premier på Mjølfjell heller, selv om begge hundene var i fugl.

26.03: Det vil seg liksom ikke i vinter. Stilte begge hundene på Filefjell i helgen. Ani hadde fuglearbeid i første slipp og i det jeg gir reis går fuglen med det resultat at hun går fem-seks meter etter, og dermed er det over og ut. Henni ble slått i fugl av umulige Emil som til slutt endte opp med 5 fuglearbeid med reis og en ny 1 VK m/CK.

14.03: Tilbakemeldingene på valpene er fremdeles veldig positive. Tre av dem har hatt fast stand allerede, før de er fylt 4 mnd. En av dem reiste til og med et rypekull på 6!!! Mia som vi beholdt selv har foreløpig bare sett duer, med stor interesse, og hun ser det som bortkastet tid å ta stand på dem, og vil heller ta livet av dem raskest mulig.

Fra Christopher i Sverige er følgende hyggelige melding kommet: Assar stog så fint för en fasanhöna häromdagen. Jag var inte helt säker på vad det var för något så han fick ett snärtigt ja. Fågel i luften, hunden efter ca 10 meter, stop kommando och massor av beröm när rumpan slog i backen. Tänkte inte börja med fågelträning förrän i Augusti så jag får se det här som en bonus.
För övrigt är han en glad och tillgiven liten herre, mycket lyhörd och lättlärd. Massor av energi och bus.
Assar til Christopher i flott stand på fasanhøne, 4 mnd. Sånnja til Sigrid og Merethe i full fart på Finnmarksvidda. Asta til Leif har inntatt skogene rundt Kongsberg. Mia sin første stand, på and 51/2 mnd. gammel. Herlig!

13.03: Stilte Ani og Henni i VK på Hallingprøven i Hemsedal lørdag. Det var et forykende uvær og det ble bare gjennomført en runde. Henni lå da som ti og ni gikk videre. Ani hadde fugl i slippet og havnet langt bak. Emil og Øystein fornektet seg ikke denne gangen heller, og klinte til med en ny 1 VK. Gratulerer!
Alle fjelloverganger var stengt, men vi var heldige og kom med en trailerkolonne over Hemsedalsfjellet.

26.02: Ryggplagene har tiltatt den siste tiden, og jeg tok derfor ikke sjansen på å kjøre Seppala i år. Alle fjelloverganger var i tillegg stengt pga uvær, så til start hadde vi uansett ikke kommet. Var i stedet på Kvinnheradprøven og stilte begge i VK. Henni var en av to hunder som hadde fuglearbeid, men ingen av dem fikk det godkjent... Det var et forykende uvær spesielt lørdag og svært vanskelige forhold.

15.02: Har endelig hatt en skikkelig helg i fjellet med hundene. De er ikke i vanlig god form, men det går rette veien. Henni har tatt seg utrolig raskt inn etter valpekullet og gikk stort og godt hele helgen. Hun hadde et kanonarbeid på tiur i tre lørdag og et praktfullt arbeid med reis på ryper søndag. Ani hadde også flott arbeid med reis på søndag. Hun er også i ferd med å komme i form etter å vært hjemme i hele vinter. Har planer om å stille i Seppala med begge neste helg.

01.02: Valpene er trygt plassert hos sine nye eiere, og det har bare vært positive tilbakemeldinger.
Fikk også mye skryt for kullet ved veterinærkontrollen.

11.01: Her er siste video før valpene leveres denne helgen. Vemodig, men det har vært slitsomt den siste tiden så det skal bli godt å få slappet av litt. Se videoen her

03.01: Her er en videosnutt som ble tatt opp i går. Den er tung, så det tar litt tid å åpne den. Her

2012

2013 2014 2015 2016