Hovedsiden
Siste nytt
Fjellfanten
Ani

Henni
Mia

Brøyt
Vitani
Paringer
Ane
Ingri
Jakt
Produktomtaler
Linker

Antall besøkende
siden nov. 04

 

 


Siste nytt


2012

2013 2014 2015 2016

2011
28.12.: Prinsessen vår er borte!
Henni døde 2 dager før julaften etter å ha vært syk en måneds tid. Ufattelig trist å miste henne så altfor tidlig. Sitter her med hånden i fatle etter å ha brukket overarmen i julen. Kommer tilbake med et fyldig minneord om denne fantastiske personligheten som allerede er dypt savnet.

6.11.: Lenge siden siste oppdatering
Det har blitt en stund siden sidene er oppdatert, men det har også sammenheng med at vi i høst har tatt fri fra prøvestarter bl.a. Vi kommer imidlertid til å prøve oss med en start på Rugdeprøven II.
Tilbakemeldingene fra valpekjøperne har vært helt fantastisk og det gleder oss veldig å få slike flotte rapporter og bilder som vi har fått. Det vil snart bli opprettet en egen side for kullet.

23.8.: Raggsteindalen
Stilte Henni og Taiga i VK i Raggsteindalen og begge tok seg til finalen uten sjanse på fugl. Heller ikke i finalen skjedde det noe bortsett fra at Taiga hadde arbeid på hare. Begge var med til siste slutt. Mandag ble Brøyt stilt for første gang i AK og han hadde et flott arbeid i første slipp. Dessverre støkker han rype i andre slipp og går etter. Dette blir eneste starter på høyfjell i høst, i år skal jakten prioriteres.
Nå drar vi direkte videre til jakt i Sverige.

20.7.: Valpene er solgt
Alle valpene har nå forlatt oss og er kommet trygt hjem til sine nye eiere. Er veldig fornøyd med plasseringen av valpene og de er spredt over det ganske land, fra Bodø i nord til Fredrikstad i sør. Peik som var sistemann som forlot oss i dag, har vi fått et spesielt forhold til og Ingri ville etterhvert veldig gjerne at han skulle bli igjen i Bergen.

6.7.: Video av valpene
Her er to snutter av valpene tatt opp i går. Det nærmer seg nå tid for levering. Snutt1 - Snutt2

20.6.: Kjempeflotte resultater på Askøyprøven
Mia slo til med en flott 1AK på apportprøven på Askøy i helgen. Det er hennes første start i AK og det kunne ikke blitt bedre. 10 på søk og ifølge dommer dagens mest intense søker, 9 på vann og 8 på spor. Dette var Mias 2. spor. Vi har altså bare trent èn gang. Vitani lå an til en flott 2. premie etter søk og vann, men hun fikset ikke sporet. Er likevel veldig fornøyd med henne. Vi har tross alt ikke trent mer enn èn gang på vann og spor. Fjellfantens Ahh Taiga til Siv gjorde det helt store og fikk full pott og ble medlem i 30 p. klubben. Hun tapte kampen om vandrepokalen pga alder i forhold til Zanni. Taiga er ett år eldre og det er andre året på rad hun blir nr. 2.

14.6.: Bilder av valpene tatt i går

Alt går fremdeles på skinner og valpene begynner nå for alvor å bli aktive. Var på hytten for andre helg på rad og kjøreturen på halvannen time gikk uten problemer. De var fire uker på lørdag og alle har nå passert 2000 g. Begynte med tilleggsfor i forrige uke.
Tinca Tinca Lyra Lyra
Kèta Kèta Lady Lady
Nekk Nekk Pondus Pondus
Mikkel Mikkel Peik Peik
Rypevinge var populært     Mia trives med valpene

31.5.: Flotte premier på hundene på Fuglehundfestivalen
Lørdag stilte vi Mia og Brøyt og begge fikk Exellent. I tillegg stilte jeg Taiga til Siv og hun fikk også Exellent med res. Cert og ble knepent slått i tispeklassen. Tispen som vant ble senere Best in Show.
Lørdag stilte vi bare Brøyt og han fikk i dag Very Good.

18.5.: Alt vel med Henni og valpene
Alt går på skinner i valpekassen. De små ha lagt på seg godt over 100 g de tre første dagene.

16.5.: Valpene kom natt til lørdag!
Det ble fullt nattskift natt til lørdag. Første valp kom kl. 02.15 og siste kl. 08.55. 8 friske og flotte valper, 4 av hvert kjønn. Veldig jevne i størrelsen, alle mellom 412 og 480 g. Fra valpekassen er det bare sutte- og koselyder å høre, og det tyder på at alt er som det skal være.
VIDEO

2.5.: En siste tur for sommeren overtar fjellet
Var en liten snartur på stølen med ved, beis og litt forsyninger til sommer og høst. Ikke lett å kjøre firspann når rypelukten river i viltfinnerneser. Det endte derfor med et fuglearbeid med hele spannet i flott stand. Alle rolig i oppflukt takket være "dreggen" som hang bak. Gledelig å se at fjellet bugner av lemen.
En liten snutt av nedfarten her
Vingene ses over rød prikk. Lite snø igjen i fjellet nå. Greit med tom pulk ned igjen.  

29.4.: Ani er 12 år i dag!
Dronningen i leiren fyller 12 spreke år i dag og hilser til sin bror Rex på Dombås. Ani er i uforskammet god form og senest i påsken var hun med i firspannet som dro pulk til og fra hytten. Farten er ikke som før, men formatet i vinterfjellet har det ikke vært noe å si på, om hun skulle ha lyst. Apetitten er like ekstrem som den alltid har vært og ikke en matskål unngår en siste sveip av tungen til Ani. Hørselen er det som antagelig plager oss mer enn henne. Dagen feires med flokken under foten av Hardangervidden, med fiskepudding og tilbehør på menyen.
 

15.4.: Henni er drektig!
Henni begynner å bære preg av å være drektig, og det fikk vi bekreftet på ultralyd i går. Minst 6 valper er på gang, og av erfaring er det da gjerne flere. Tiden fremover blir spennende. Er du interessert i valp etter Henni og Mikkel, kan du sende en epost med noen ord om deg selv og hva du vil bruke hunden til. Parringen er selvsagt godkjent av avlsrådet i Norsk Vorstehhund Klubb.
Send epost
.
Se et av Henni sine fuglearbeid her
  4.4.: Aron ble jaktchampion på Hovden
Hjertelige gratulasjoner går til Thomas og Violet etter at Aron vant VK på Hovden i helgen med 1VK m/Cacit. En fantastisk prestasjon som betyr at Aron nå er 4 x champion. Det ryktes at opplevelsen fikk frem tårene i gladgutten fra skogkanten i Svarstad, men Violet var sikkert raskt fremme med pussekluten.

28.3.: Kira debuterte på jaktprøve
Fjellfantens Bmr Kira til Henrik debuterte i går på jaktprøven på Brandset. Som vi har sett både i høst og hele vinter gikk Kira til 1. premie og fikk topp kritikk med 5-5-6-4-4-4. Dessverre var det ikke fugl i Kiras slipp. Brøyt gikk til 1. premie begge dager, uten å få til tellende fuglearbeid. Lørdag hadde han stand, der fuglen ble presset opp av makker og søndag hadde han stand langt ute og oppe. Da vi omsider nærmet oss gikk trolig fuglen og Brøyt løste ut. Til uken går de over i AK og sesongen er nå over for oss.

15.3.: Henni er paret!
Henni er nå paret med Varangervalpen Mikkel Eirik og går alt etter planen, vil mange nye jegere se dagens lys en gang midt i mai, med levering i midten av juli. En fin tid å ha valp, siden valpen kan være mye ute. Vi kommer til å beholde en valp selv etter denne paringen som vi har stor tro på vil gi hunder med godt gemytt, stor jaktlyst, godt eksteriør og trivelige hunder å ha i hus og hjem. Mikkel Eirik har vist seg som en veldig trivelig herremann, rolig og avbalansert i hus og gikk til oppgaven først da tiden var inne. Ikke noe stress og kav før det. Det blir nesten litt stusselig å sende han fra oss igjen. Ønsker du valp etter Henni og Mikkel, kan du sende en epost med noen ord om deg selv og hva du vil bruke hunden til. Send epost. Info om paringen her
I Hennis første kull er fire av fem som er stilt på jaktprøve premiert med minst 2. premie. Mia og Taiga har begge 1. premie og Mia ble Årets Unghund vinter 2008 i NVC. Alle fire er også premiert i apport, èn med 2. og tre med 1. premie. Alle fem som er HD-røntget har A-hofter.
Fra Mikkels første kull med Una Donna har Jendus og Tsarek utmerket seg og begge er VK-hunder før de er 4 år. Alle fem som er HD-røntget fra dette kullet har A-hofter. Bror til Mikkel, som også heter Tsarek vant Høystatusløpet Arctic Cup i 2007.

14.3.: Brøyt med ny 2UK i Hemsedal
Brøyt fikk en ny 2UK i Hemsedal på lørdag etter to fantastiske fuglearbeid, begge med reis. Dommer fortalte dagen etter at de hadde snakket om arbeidene under dommermøtet og han var veldig imponert. Dessverre ble føret tidvis for tungt for lillegutt, som gikk igjennom der andre løp oppå.

7.3.: Både Vitani og Brøyt premiert på Gaularfjell
Så er vi i gang igjen. Helgens prøve på Gaularfjell inneholdt det meste. Mye ryper, både vilt og flott vær, godt føre og en hyggelig jegermiddag med god stemning og hjemmelaget mat. Lørdag vekslet været fra sol og påskestemning til liten kuling med snø i kastene. Vitani hadde et flott fuglearbeid og ble belønnet med 2 UK. Brøyt gikk flott og stort hele dagen men kom ikke i fugl. Søndag var det kaldt og flott vær og MYE ryper. Brøyt har først et fuglearbeid i første slipp, men lar seg ikke roe i situasjonen. Senere på dagen har først Vitani et kanonarbeid og i slippet etter finner vi Brøyt i ny stram stand, der han avanserer til ny stand. Han reiser som vanlig som en bulldoser, men denne gang lar han seg heldigvis stoppe. Vitani fikk søndag 3UK og Brøyt en ny 2UK.

1.3.: Henni har fått løpetid
Henni er begynt å løpe og det går mot paring med Varangervalpen Mikkel-Eirik. Det blir en spennende paring med overskuddshunden Mikkel.

28.2: Vanskelig forhold på Rjukan I
Var i helgen på Rjukan I og der var det både tåke, dyp snø og veldig lite fugl. Startet Vitani og Brøyt lørdag og de var de eneste hundene sammen med to pointere som holdt dagen ut. 6 slipp på begge på det blytunge føret imponerte både meg og dommerne. Lørdag så vi ikke en fjær og det var bare en premie på fire partier. Søndag sto vi over, mens Sebastian og Caisa dro i land en flott 2 AK pga mangel på reis. Caisa gikk til 1 AK begge dager og det var det ikke mange som gjorde, ifølge dommerne ingen av VK-hundene.

25.2.: Henni vinner av Bronsejægeren i VFK
Ble i dag gjort kjent med at Henni er vinner av Bronsejægeren i Vestlandets Fuglehundklubb for 2010. Hun ble nr. 2 i fjor og altså vinner i år av denne prestisjetunge vandrepremien som tildeles hund med beste resultat fra høyfjell/skog og utstilling på VFK arrangementer. Er veldig stolt over å skulle motta denne prisen som vi har vært i nærheten av noen ganger.

31.1: Mye heder og ære på årsmøtet
På årsmøtet i NVK Hordaland, 25. januar ble det mye heder og ære på oss. Henni ble kåret til Årets Vorstehhund og Årets Allroundhund for 2010. Brøyt ble kåret til Årets Unghund og Årets Nykommer 2010. Og fra før har Henni fått apportpokalen i AK og Vitani apportpokalen i UK.


24.1: Kjempevellykket samling med Bmr-kullet
I helgen hadde vi samling med Bmr-kullet på Mjølfjell. I år var føreforholdene mye bedre selv om de også nå var tunge. Henrik og Kira, Leif Håkon og Tessie, Bobbo og Bosselini og Brøyt og Vitani var med fra kullet. I tillegg var Jan med sitt nye talent SV Candy. Både lørdag og søndag hadde vi flotte arbeid på hundene, og Bosse som ikke tidligere hadde hatt rype i nesen, hadde to flotte stander lørdag og hadde en gledelig utvikling denne helgen. Om kveldene var det tid før røverhistorier på øverste hylle og alle bidro, men Bobbo stod nok også denne gang for de minst troverdige. God mat og drikke stod selvsagt også på menyen. Takk for en trivelig helg alle sammen! Dette må vi gjenta.
  Godlukt for Bosse. Her var det godlukt... Henrik og Kira.
Leif og Henrik tidlig kveld. Glagutten og vossabrygget... Ka pønsker han på her tro... Snille gutter får det godt....2012

2013 2014 2015 2016