Hovedsiden
Siste nytt
Fjellfanten
Ani

Henni
Mia

Brøyt
Vitani
Paringer
Ane
Ingri
Jakt
Produktomtaler
Linker

Antall besøkende
siden nov. 04

 

 


Siste nytt


2012

2013 2014 2015 2016

2013
1.9.: Lyra herjer med makkerne i AK
Fra Pål og Lyra har det i høst kommet flere entusiastiske sms'er og telefoner etter at de har vært på jaktprøver. Lyra fylte 2 år i mai og har i høst hatt søk til 1AK på flere av sine prøvestarter. Vanskelige forhold og makkere som har ødelagt har bidratt til at VK-billetten ennå er på vent. Mye skryt fra dommere og deltakere har gjort lange kjøreturer hjem etter endt helg, lettere.
Lykke til videre Pål, belønningen kommer om ikke lenge.

28.7.: Trist melding!
I sommer fikk vi en veldig trist melding fra Tore om at hans hund fra Hennis siste kull var død etter å ha blitt bitt av hoggorm. Nekk var akkurat fylt 2 år da det tragiske inntraff. Elendig veterinærarbeid (veterinæren påstod at det ikke var noen måte å behandle på) gjorde at livet til Nekk ikke stod å redde. Tore hadde sett frem til mange flotte år med Nekk i sitt paradis på Hardangervidden.
Slik skulle det dessverre ikke gå. Vi føler veldig med deg Tore.

29.4.: Ani er 14 år i dag
Ani fyller 14 år i dag og feirer dagen med sine beste venner med fiskepudding og kaviar. Hadde hun fått det som hun ville hadde hele puddingen havnet i ulvegapet og kaviaren hadde sikkert tatt en tur opp etter veggene i farten. Hun er fremdeles i veldig god form for alderen og var på Aquadog for en tid tilbake. Der hadde de problemer med å forstå at hun var over 13 år, for hun var en av de beste svømmerne de hadde hatt på besøk. Hørselen er det eneste som er virkelig svekket, matlysten er større enn noen gang (om mulig...) og hun tillater seg også å forsyne seg av det som ikke var tiltenkt henne. Hun lever fremdeles et veldig godt liv, og stortrives i lag med de andre hundene. At Nora (trekkborderen til Ane) gjør sitt beste for å irritere henne innimellom, bryr hun seg lite om.
Gratulerer med dagen vennen min.
 

8.4.: Lyra og Pål slo til med 1UK på Hovden
Søndag ettermiddag fikk vi en etterlengtet opptur i form av en svært hyggelig sms fra Pål Pettersen. Hans hund Fjellfantens Chm Lyra fra Henni sitt siste kull med Varangervalpen Mikkel-Eirik slo til med 1UK på Hovden. Store gratulasjoner går til Pål og Lyra som har jobbet målbevisst i lang tid.
Her er den flotte kritikken: På tungt føre starter Lyra meget godt. Utnytter biotopen meget godt. Fin fart og stil i god kontakt med fører. Makker tar stand, Lyra sekunderer. Makker løser ut, Lyra tar stand. Går villig på i flere etapper. Rype letter, noe upresist. Rolig i oppflukt og skudd. Senere ny stand, reiser djervt og presist rype. RIOS. Denne glimrende hunden tildeles med glede 1.UK. Tallkarakterer: 556444.

Samme helg stilte bror Pondus og Tom Asbjørnsen på Mjølfjell og gikk lørdag til topp karakterer på føret med brekkskare. Der de fleste andre steget avgårde, la Pondus inn turboen og det resulterte dessverre i at han skadet seg så mye på beina at han ikke kunne stilles søndag. Veldig synd for Pondus har hatt søk til førstepremie flere ganger i vinter.

7.4.: 2013 startet like elendig som 2012
Det har vært stille her på nettsiden i lengre tid og det har sine grunner. Vinteren har vært preget av mye sykdom, i form av en vrien lungebetennelse som har vart i et halvt år og vel så det. Fire antibiotikakurer måtte til for å ta knekken på den (håper jeg). Om ikke det var nok har jeg de siste 14 dager hatt 2 prolapsoperasjoner i ryggen, den siste fredag 5. april. Nå håper jeg det er nok for en stund. Dette har medført at jeg hverken har fått trent eller stilt hundene på prøver i vinter. Gode venner og familie har gjort at hundene likevel har fått noen fine turer på fjellet, og det er jeg veldig takknemlig for. Takk til de som har hjulpet til. Vi satser på å komme sterkt tilbake til høsten.


2012

2013 2014 2015 2016