Hovedsiden
Siste nytt
Fjellfanten
Ani

Henni
Mia

Brøyt
Vitani
Paringer
Ane
Ingri
Jakt
Produktomtaler
Linker

Antall besøkende
siden nov. 04

 

 


Siste nytt


2012

2013 2014 2015 2016

2010
13.12: Oppsummering av årets resultater
På tampen av året er det tid for en liten oppsummering av våre hunder og andre Fjellfanten-hunder.
Fjellfantens Ahh Taiga til Siv Garmannslund 2x2 AK og 1 AK apport. Har hatt mye stang ut i felt.
Fjellfantens Bmr Vitani har vært skadet nesten i hele sensommer og høst, men fikk en flott 2 UK på lavland etter 3 fuglearbeid. Har 3x1 UK + 2 UK apport. 1 JK utstilling. Er som sin bror en stor viltfinner.
Fjellfantens Bmr Brøyt har vist at signalene vi tidlig så og forhåpningene vi hadde til ham var realistiske. Han har i høst 9 premier på jaktprøver 8x2 UK + 3 UK og 3x2 UK apport. Minst halvparten av gangene sto det å vippet på 1. premie. Han har også 1JK, 1JKK HP på utstilling. Han ble Årets Unghund både på lavland og allround i NVC og nr. 2 i Appetitcup.
Har vært den som har vært prioritert i høst, og har en viltfinnerevne som er blitt lagt merke til.
Rugdelias LME Henni har i år hatt en stor sesong, til tross for få starter. I høst har hun stort sett vært stilt i NM skog og lavland og Rugdeprøvene. Hun har disse premiene:
1 VK - Brandset
3x1 AK apport
2 VK kval. NM skog
3 VK kval. NM lavland
5 VK semi NM lavland
1 AK + 2 AK Rugdeprøvene
Var i finalen både i NM Skog og NM Lavland.
Ble Utstillingschampion i år og er nå dobbelchampion. Venter på løpetid og da skal Henni parres.
Fjellfantens Ahh Mia har ikke vært stilt i år. Håper å få stilt henne i vinter. Er vår viltfinner nr. 1 og har gitt mest fugl i sekken i høst.
Ulvesvollens Bsi Ani er pensjonert og lever livets glade dager litt på Sotra og litt i leiren. Er i veldig god form til tross for at hun nærmer seg 12 år. Var i høst med på jakt på Hardangervidden, og holdt klassenivå (VK) hver dag. Ble dog litt drøy på slutten. Hørselen er det eneste som merkes av plager, men mer for oss enn for henne. Ser ut til at hun hører det hun vil høre, noe hun sikkert har til felles med eier og andre...

29.11: Brøyt er vinner av NVC-cup i UK i 2010
Fikk i går bekreftet at Brøyt er vinner av disse titlene i år:
NVC Årets Unghund Lavland (Jonskollens unghund vandrepremie) og
NVC Årets Unghund Allround (Jegertunets vandrepremie)
Henni ble nr. 2 i Årets Allroundhund i NVK, men er vel den med best allroundegen
skaper i år. Hun er den eneste i toppen som er premiert i fire grener og det er vel det som er allround.

14.11: Henni slo til med 1AK på Rugdeprøven lørdag og 2AK søndag
Henni var eneste hund med 1 AK på Rugdeprøvenes første dag. Det ble bare 3 premier totalt. 2 x 2 AK i tillegg til Henni. Søndag ble det noen flere premier og Henni fikk i dag 2AK. Dessverre gikk rugden før jeg fikk gitt reis. Dette var eneste premien på partiet vårt.


9.11: KV Fjellfantens Bmr Brøyt er vinner av NVC-cupen i UK
Brøyt har hentet 9 premier i høst, 3 på høyfjell og 6 på lavland, i tillegg til 3 premier under sommerens apportprøver. Han har vist seg som en solid viltfinner og har ofte hatt flere fuglearbeid. Fra dommerne er det kommentert at han når det gjelder fuglearbeid er klar for både AK og VK. Førstepremien har vært innen rekkevidde en rekke ganger, men hver gang har noe kommet i veien. Siste prøve på Forus pådro han seg en skade i 2. slipp, som heldigvis nå ser ut til å blir raskt bra igjen.
Nå ser vi frem til vinteren og der vil han sikkert få god konkurranse fra de andre i kullet.
 

5.11: Brøyt forsvarte ledelsen i NVC-cupen i UK
Brøyt slo til med 2 x 2 UK igjen på helgens Forusprøve. Fredag gikk han til høyeste premie i 70 min. uten å komme i fugl og søndag var også førstepremien innen rekkevidde. Kanonarbeid med reis i første slipp, men i annet slipp skjer det fatale. Han støkker først ett rådyr og roes. Det jeg ikke visst var at det var ett rådyr til som han tar ut uten at jeg ser det. Han jager inn i skogen og plutselig hyler han til. Han kommer omsider haltende inn med en dyp flenge i kneet. Det skulle vise seg at han hadde løpt i et piggtrådgjerde. Han ble koblet, men sluppet igjen i neste slipp som gikk greit. Men i siste slipp etter å ha gått i bånd i flere timer og stivnet i såret, ble det dessverre ikke nok til å forsvare førstepremien. Han topper fremdeles NVC-cupen, og nå er det bare èn prøve igjen.

10.10: Henni kom også til finalen i NM Lavland
Denne helgen har også vært en eneste stor opptur. Det begynte i kvalliken der Henni slo til med 3 VK. I et sterkt semifinaleparti kom hun igjen på premielisten med 5 VK og dermed klar for sin andre NM-finale på fjorten dager. At vi ikke er vant til å være på lavland, gjør denne prestasjonen ekstra stor. For her var det stort sett bare lavlandsspesialister. Finalen ble en flott opplevelse selv om vi ikke havnet på premielisten. Men det var ikke mye om å gjøre, og det kunne gått helt til topps. I sitt første slipp møtte Henni den som til slutt skulle ende opp som vinner. Men i slipp med Henni kom Paco til kort. Henni tok kanter og stubb på en erfaren måte og fikk en kritikk som sendte henne til topps på søk. I annet slipp hadde hun en sjanse på fugl, men var i en helt annen del av terrenget da makker støkket og gikk etter. Pga oddehund fikk hun delt opp slippet og to minutter etter at hun ble koblet fikk vinneren sitt fuglearbeid. Da hun ble sluppet på igjen var det dessverre ikke fugl i slippet. Synd med KV Pippi som ledet hele dagen og hadde vunnet om hun ikke hadde vært urolig i situasjonen i slipp med Henni. Det er kort vei mellom himmel og helv... i denne sporten.
NM Lavland finale 2010. Henni følger ivrig med... Over stubben. Ivar og Nikko er klar.

4-10: Vitani debuterte med 2 UK og Brøyt fortsetter å imponere
Det var med stor spenning at Vitani ble sluppet på stubben i Vestfold. Er skaden leget eller slår hun den opp igjen? Dette var jeg veldig spent på, ja faktisk fryktet jeg det verste. Men heldigvis, hun viste ingen tegn til skaden og slo til med 3 fuglearbeid og endte opp med en fantastisk 2 UK. Brøyt fortsatte å imponere og endte opp med 2 x 2 UK. Lørdag gikk han til første premie, men 2 minutter før 60 minutter var nådd, støkker makker en fasan og der røk førstepremien for begge. Begge hadde fra før noen riper i lakken, med støkk og sjanser.

27.9: Henni kom helt til finalen i NM Skog
Denne helgen har vi vært i de dype skogene ved svenskegrensen sør for Kongsvinger der NM Skog ble arrangert med NVK Hedmark som arrangør. I kvalliken fredag fikk Henni en flott 2 pr. etter en våt dag i skogen. Vi ble denne dagen tildelt et flott terreng. Lørdag ble en dag uten at hun hadde sjanse på fugl, men hun tok seg greit til finalen som nr. 2. Finalen lørdag ble en liten nedtur, uten at Henni har skylden for det...
Arrangementet gikk midt i løvfallet og dette gjorde forholdene veldig vanskelig, og derfor ble det få fuglearbeid de tre dagene. Gratulasjoner går til Kjell Enberget og P Asco som vant finalen med god margin.

Vitani ser omsider ut til å være på bedringens vei, men det er ikke fritt for at hjertet stopper når hun setter fart. Og fart kan jeg love at det er - 8 ukers frustrasjon over å gå i bånd skal helst ut på en gang - og da går det fooooort. Har bare sluppet henne på jorder foreløpig og det blir en uke til før hun får løpe i skogen og fjellet. Hva blir det neste...... og hvor lenge til?

4.9: Det ble en ny 2UK på Brøyt under helgens NM på Kongsvold. Under svært vanskelige forhold med mye støkk og misbrukte sjanser klarte han likevel å få til 2 fuglearbeid, ett med reis.
Henni stilte i NM og røk ut i kvalliken. I første slipp møtte hun en hund som har hatt en stor høstsesong, Tiara til Robert og Henni var først i fugl. Hun har først stand, jobber så videre på løpende rype og da jeg kommer opp i situasjonen går fuglen til venstre for oss uten at Henni ser eller har direkte kontakt med den. Det koker litt under topplokket og i stedet for å avvente, skyter jeg og roper sitt. Henni fortsetter imidlertid på fot og får omsider strålen fra setet i nesen. Da står hun som en påle, men det er for sent. Hadde hun vært rolig da fuglen gikk hadde hun fått et upresist fuglearbeid, hadde jeg latt vær å skyte hadde hun fått en støkk. Hun er i sitt livs form nå og er påmeldt i NM Skog og vil også bli påmeldt NM Lavland. Hvis det ikke blir løpetid før det. Da blir det parring og det blir siste anledning til å få valp etter henne. Er du interessert, send en forespørsel på epost.


Naturen på Hjerkinn erfantastisk - her Snøhetta.


24.8: Det har vært en flott helg for oss i Raggsteindalen. Startet Brøyt alle 3 dager og det endte med 2 x 2 UK. Mandag gikk han glimrende i sitt første slipp og fikk topp karakterer. I 2. slipp får han et flott fuglearbeid med reis. Det manglet litt på søket i dette slippet og derfor ble det 2 UK, men han er ikke langt unna en 1. premie. Den håper vi kommer neste helg på Geilo.

21.8: Nedturen fortsetter for Vitani. Hos veterinær i går ble det konstatert at en bit er slått av kneskålen og en sene i kneet er skadet. Det betyr nye 6 uker i ro og at høstens prøver går i vasken. Fortvilende, men det viktige nå er at hun blir helt frisk.

20.8: Har i dag måttet trekke Vitani fra prøvedebuten i Raggsteindalen. Skaden hun fikk for tre uker siden i treningssterrenget i Femunden, ser ut til å være mer alvorlig enn først antatt. Hun gikk på antibiotika og smertestillende i 2 uker og har hele tiden vært holdt i ro. Likevel har skaden ikke villet lege seg og i går ble det virkelig ille da hun kom på land etter en liten svømmetur. Hun hylte til og la seg ned og hadde det tydeligvis veldig vondt. Jeg måtte bære henne til bilen og prøvde å få kontakt med veterinær. Det lykkes ikke, men i dag blir det full sjekk hos veterinær. Jeg frykter det verste, men håper inderlig at dette er noe som kan leges. Det er veldig frustrerende med tanke på de kvalitetene hun har vist både når det gjelder søk og fuglearbeid. Selv om skuffelsen nå er stor, er det viktigste nå å finne ut av skaden og få henne frisk på sikt.

9.8: Har hatt noen flotte uker med ferie som begynte med apportprøve på Holleia. Der ble det full uttelling med premie begge dager på både Brøyt og Vitani. Brøyt 2x2 UK og Vitani 2 UK og 1 UK. Som alltid var det mange kjente og hyggelige fjes å treffe og kveldene ble lange i de flotte og koselige omgivelsene på Sørli. Siden gikk turen videre til Femunden og treningsterrenget. Ble invitert til å bo på hytten til Arne og Linda, der også Ove og Birthe var installert. Der hadde vi noen flotte dager med trening og god mat og drikke på kveldstid. Ove viste seg som en suveren grillkokk og grillet til Cacit hver kveld, mens han slo til med taco con fjellgløtt siste kvelden. Takk til alle for noen flotte og hyggelige dager.
Siden gikk turen videre til Femundsmarka og noen flotte dager og kvelder ved Femundens bredder. Flott Femundørrret ble det også og med trøtte bikkjer og full ro med bål om kveldene var det ikke mye som manglet på det perfekte. En ting er sikkert, her skal vi tilbake neste år og da blir det en ukes trasking og fisking i Femundsmarka. Det sier litt om villmarken og dyrelivet her opp at den uken vi var der ble det skutt en bjørn og en ulv i nærheten. At det i tillegg var reinsdyr overalt var også en spesiell opplevelse.
Eneste skår i gledesrusen disse dagene var at Vitani igjen ble skadet. Etter å ha gått på tre ben i tre dager måtte jeg til veterinær på Drevsjø. Etter røntgenbilder fant de heldigvis ikke noe alvorlig, men en slagskade og en lett betennelse i et kutt hun hadde i låret. Nå blir det antibiotika og smertestillende og hun må holdes i ro i 14 dager og det var liksom ikke planen nå. Nå skulle det være full guffe og tjo og hei.
Siden gikk turen videre til Hardangervidden med fisking og rypetaksering siste helgen.
Neste helg reiser vi til Hjerkinn og autorisasjonsprøven, der også Kira og Bosselini er med. Helgen etter er alvoret i gang for fullt, da er det prøvestart i Raggsteindalen.
Arne og Lindas sjelero... Grillchampionen i aksjon. De greie har det godt... I treningsterrenget.
Kalde vintersteder Velkommen til livet.... Utsikt over Isteren. Reinsdyr på bøen.
Storbukk. Kveldstemning ved Femunden Heilo på Hardangervidda Fjellrypemor med barn.

23.7: Fikk i dag den gledelige melding at 6 av avkommene til Mia har A-hofter. Da er det bare Seiko igjen og han blir røntget snart.

5.7: I går var hele Bmr-kullet bortsett fra Seiko på tamfugltrening på Radøy. Med et kjempeflott opplegg ble det en flott dag med veldig mange flotte situasjoner på hundene. Både Bosselini, Kira, Apollo og Tessie hadde flotte stander og det skal bli veldig spennende og se disse i fjellet i høst.
Har den siste tiden hatt flere flotte arbeid på Brøyt og Vitani på duer i parken der jeg lufter både morgen, ettermiddag og kveld. Begge to er sikker og stilfull i stand, men jeg har vært litt bekymret over at Brøyt har hatt opplevelsen med orrhønen han tok i høst i minnet, og at han derfor ikke har reist som jeg har ønsket, men prøvd å liste seg innpå for å ta duene. Bekymringen viste seg å være helt ubegrunnet. Den splitter nye langlinen røyk som sytråd da gutten fikk reisingsordre og 34 kilo med muskler tok av. Heldigvis klarte jeg å stoppe ham med stemmen før han tok rapphønen. Han har et viltbegjær jeg ikke har sett før og forventningene er store både for ham og Vitani i høst.
Bosselini og Bobbo Apollo og Håkon Kira og Henrik Tessie
Bosselini Appollo og rapphøne i luften Kira Taiga viser vei...
   
Forventningsfulle deltakere Lorenzo med godkassen    

4.7: Ingri hoppet til ny pers igjen med 2. plass i VerdensUngdomsSpelen
VerdensUngdomsSpelen gikk av stabelen i Gøteborg i helgen og Ingri perset med 28 cm i tresteg søndag. Det førte henne helt opp på 2. plass i dette gode selskapet. Grattis Ingri! I høyde gikk hun høyt over 156, men måtte gi seg pga skaden i foten.
I tilløpet i tresteg Det nærmer seg 12 meter Ingri går høyt over 156 men gir seg pga skade

14.6: Ingri hoppet til ny klubbrekord og seier i Tyrvinglekene
Følgende er sakset fra Laksevåg Friidretts nettsider: Ingri Bøthun-Leganger (17 år) var påmeldt i høyde og tresteg. På grunn av skade i foten ville hun ikke hoppe høyde, så tresteg ble eneste øvelsen. Men det var nok ! En spennende konkurranse hvor hun allerede i første omgang tangerte persen på 11,38m. De neste omgangene lå det "noe i luften" og ganske riktig. I siste omgang traff hun godt og det ble ulidende spennende mens de målte hoppet. Endelig kom resultatet opp på tavlen og det viste 11,51m ! Gleden var stor, for i det hoppet kom ikke bare GULL i øvelsen og ny pers. Men også Ingvild Larsen sin 20 år gamle klubbrekord ble slått med knappest mulig margin, nemlig 1 cm ! Og nå nærmer Ingri seg toppen i denne øvelsen. Ikke rart med tanke på treningsviljen og innsatsen hun legger ned. Æren må også deles med Tor Haugland, som har gjort en kjempejobb med Ingri. Og det stopper nok ikke her!
http://www.laksevag.no

14.6: Ungdommene er i gang og vi rasket med oss begge vandrepokalene
Askøyprøven gikk i helgen og Vitani og Brøyt fikk sine prøvedebuter. Vi har helt "glemt" å trene apport, så det ble 14 dager med litt intens trening i forkant. For Vitani sin del gikk det over all forventning med 2 x 1UK med 18 og 19 poeng og vandrepokal i UK. Brøyt lå også an til 1UK etter vann på lørdag, men sviktet på søket som han kan så godt. Andre lukter var mer interessant denne gang. Søndag viste han bedre takter og fikk 2UK. Henni fikk en ny 1AK lørdag med 8-10-10 og dermed vandrepokal i AK. Det samme gjorde Taiga til Siv Garmannslund med 8-9-10. Henni og Taiga var de eneste hunder med 1AK lørdag. Henni hadde fri søndag, mens Taiga fikk 2AK etter 7-10-10.

 
God stemning lørdag kveld. Siv og Børge passer bålet. Vinnerne av vandrepokalene.  

Hund
vann
søk
spor
sum
prem
Vitani lørdag
8
10
 
18
1UK
Vitani søndag
9
10
 
19
1UK
Brøyt
7
9
 
16
2UK
Henni
8
10
10
28
1AK
Taiga lørdag
8
9
10
27
1AK
Taiga søndag
7
10
10
27
2AK

7.6: Det ble en knalltur til Voss
Lørdagens sykkeltur til Voss ble en kanonopplevelse. Med minimalt med mil i beina (25) var ikke forventningen de største for årets ritt heller. Som tidligere år gikk planene om gode treningsøkter i vasken denne gang også. Det ble noen småturer og en langtur uken før rittet. Derfor er tiden 5.17.56 over all forventning og en forbedring på 27 min i forhold til tidligere bestenotering. Været var perfekt, feltet fungerte utmerket og kroppen var stort sett i godlage, og da lå alt til rette for en god tid. Tiden er så god at med noen skikkelige treningsøkter til neste år, bør det være mulig å se 4-tallet.

31.5: Det snur fort i utstillingsringen
Denne helgen har vært en stor opptur med fantastiske resultater under Vestlandets Fuglehundfestival som ble arrangert på Espeland. Lørdag var det utstilling med 25 korthår og apportprøve søndag. For å begynne med den eldste, Henni fikk 1CHK, 2CHKK m/CK. Mia fikk 1BK og det samme fikk søster Taiga.
Brøyt fikk 1JK, 1JKK m/HP. Vitani og Kira fikk 1JK og Bosselini fikk 1JK, 2JKK m/HP.
I tillegg fikk vi 1. pr. m/HP både i avlsklasse og i oppdrettsklasse. Ane hadde igjen en travel dag i ringen og viste frem hundene på aller beste måte og fikk æren av å motta HP-sløyfer og rosende ord fra den hyggelige danske dommer. Henni avsluttet helgen søndag med en ny 1 AK apport.
"Lille"gutten vår fikk HP Henrik og Kira - 1JK Ørjan og Bosselini - 1JK HP Ane og Vitani - 1JK
Championklassen - 2 x CK Mia og Taiga 1BK Små marginer i toppen. En flott tillittserklæring

25.5: Vi har i helgen vært i Vestfold og feiret Norsk Vorstehhundklubbs 75 års jubileum. Vi stilte Henni, Mia, Vitani og Brøyt på utstilling og Henni i apport. Her er resultatene. Rugdelias LME Henni 1 CHK 2CHKK, 1 AK apport, Trond Leganger. Fjellfantens Ahh Taiga, eier Siv Garmannslund 1 BK, 2 AK apport. Fjellfantens Ahh Mia 1 BK, eier Ane B./Ingri B/Trond Leganger. Fjellfantens Bmr Vitani 1 JK, eier Trond Leganger. Fjellfantens Bmr Brøyt 2 BK, eier Trond Leganger. I tillegg fikk vi 1 pr. i oppdrettsklassen. Brøyt fikk kjempekritikk, men ble målt til å være for stor, derfor 2 JK. Det merkelige var at hunder som er større enn ham ble målt til å være flere cm lavere... Ane hadde en travel helg i ringen og gjorde en kjempeflott innsats.
Ane og Mia Ane og Vitani Ane og Vitani Siv og Taiga
 
Mia og Taiga Oppdrettklasse   No ska da bli suppe...

12.5: Tinka funnet helt utmattet sent i går kveld
Etter iherdig leting i over 5 timer ble Tinka sent i går kveld funnet i forkommen tilstand under en bratt skrent i svært ulendt terreng ved Tarlebø. Store deler av vestre del av Byfjellene var gjennomsøkt da vi hørte bjeffing og uling sør for Blåmanen. En lykkelig eier kunne rundt kl. 23 få en utmattet hund i armene. En stor takk til de som bidro i letingen. Se mer her: Tinka funnet

11.5: Har du sett Tinka?
Engelsk setter Hårteigens Tinka til Rune Amundsen har vært savnet siden lørdag i området Tarlebø/Fløien/Vidden/Ulriken i Bergen. Hun var på tur med en bekjent av Rune og benyttet en pause til å stikke av. Har du opplysninger i saken, vennligst kontakt Rune på tlf. 40234904 snarest.
29.4: Ani er elleve år i dag og nyter livet som AFP-pensjonist. Hun er fremdeles frisk og pigg, men er blitt
betydelig mer bedagelig anlagt. Hvis ikke det er fugl eller pus som river i nesen, da er hun som i glansdagene.

19.4: Gratulasjoner går til Henrik og Kira som debuterte på NKK utstillingen i Bergen i helgen med en kjempeflott 1. premie.

13.4: Stilte Henni på Geiloprøven i helgen og hun tok seg til finalen etter en god dag uten sjanse på fugl. I finalen lykkes hun dessverre ikke denne gang. Brøyt fikk sin debut på fredag og gjorde sine saker veldig bra. I første slipp gikk han stort og fikk også god kritikk for reviering. Utover dagen og etterhvert som det ble bløtere i det varme været ble det tungt og han ble avsluttet etter tredje slipp. Vitani er i løpetid og ble ikke stilt men har vært veldig bra i det siste. Hun har et søk som holder til premie på øverste hylle.
Minner om at frist for påmelding til Norsk Derby er 1. mai.

29.3: Bmr-kullet er 1 år i dag.
Mia sender sine gratulasjoner til alle sine avkom og håper at alt står bra til. God påske!

29.3: Henni er blitt Norsk Utstillingschampion
Henni slo til med 1 VK og vant prøven på Brandset i helgen. Dermed ble hun også Norsk Utstillingschampion og er dermed dobbelchampion.

15.3: Seppalaløpet 2010 ble en hard og flott tur
Sammen med Jan Nygård og Eirik Fuglum gjennomførte jeg i helgen Seppalaløpet og alle fullførte i flott stil. Det var Bærum Hundekjørerklubb som var arrangør og løypen var den tøffeste som er i Seppalaløpet og går i Bærumsmarka med overnatting ved Løvlia. Jan og Eirik kjørte enspann mens jeg kjørte tospann med Henni og Taiga. Lørdag er en dag med mye oppover og enda litt oppover til det verker både her og der og du føler du må løfte hovve for at tungen ikkje skal ta i bakken, og er en krevende distanse på 25 km før man når leirplassen i Løvlia. Hundene gjorde en fantastisk bra jobb i de bratte kleivene og med en pulk på over 40 kg var det en tung bør. Etter å ha fått opp telt, vannet og foret hundene er det tid for å få på seg tørre klær og få i seg noe mat. Utover kvelden er det samling rundt bålet, tørking av klær og utveksling av erfaringer fra dagen. Med trøtte kropper ble det en tidlig tur i soveposen. Utover natten ble det kaldt og med våte klær på kroppen for tørk til morgenen etter ble det ikke den store søvnen. Søndag er det tidlig opp for å fore hundene og seg selv før leiren skal ryddes og man skal være klar til start kl. 09.00. Det er da jeg oppdager at den ene skien er brukket og bare henger sammen av sålen som er hel. Taiga hadde i tillegg dårlig matlyst og problemer med magen, så utsiktene var nå ikke de beste for dagens utfordring som var 55 km med mye mer bortover og nedover enn dagen før, Det er likevel en lang og krevende etappe før man kan kjøre inn på stadion og ta de siste takene før mållinjen krysses og godfølelen kommer. Og det hadde stort sett gått bra helt til den siste bratte utforkjøringen. Hundene gikk i frisk galopp da Taiga plutselig finner ut at hun skal tømme kroppen for de siste dråpene. Hun skjærer ut til siden og bråstopper, jeg henger i bremsen men farten er stor og tyngden i pulk og fører likeså. Draget står først i en bue som skulle tilsi flere brudd pr. meter før pulk og hunder går rundt flere ganger. Hundene måtte nå kobles fra draget, noe som heller ikke var lett, selene sto i spenn pga snurr både her og der. Da jeg omsider fikk de fri måtte jeg kjøre pulken ned til bunnen av bakken før jeg kunne spenne dem for igjen. At den brukne skien overlevde denne akrobatikken er helt utrolig, men nå hang tuppen nærmest og slang. I mellomtiden passerte to av konkurrentene som vi hadde lagt bak oss tidligere på dagen. At vi i mål bare var 3-4 min. etter disse viser at hundene stod på til siste meter var unnagjort. Etter å ha hentet diplom og deltakerbevis var det en lang tur i bil med ømme kropper som stod for tur før vi kunne stupe i seng rundt midnatt. En stor takk til hundene som tok oss gjennom de flotte løypene i Bærumsmarka. Er utrolig stolt over jobben hundene gjorde, som er av en helt annen størrelse enn det de fleste andre kjører med, og uten de hadde friluftslivet vært fattigere! Til neste år er vi klar igjen, og da forhåpentlig med Brøyt i selen.

11.3: Vi er klar for Seppalaløpet
Denne helgen får jaktprøver være jaktprøver, nå er det Seppalaløpet som står på programmet. I morgen tidlig setter vi kursen for Oslo og vinterens "høydepunkt". Vi som reiser i år er Jan Nygård, Eirik Fuglum og eg. Jeg gleder meg spesielt på Jans sine vegne som var råklar helt til dagen før avreise i 2007. Da måtte jeg melde pass pga ryggproblemer og det var lite hyggelig etter all treningen og forberedelsene Jan hadde gjort. Forberedelsene i år har ikke vært de beste med kennelhoste den siste tiden, men vi tar det som en fin tur og skal kose oss som vi også gjorde sist i 2006.
Ane stiller som hjelpemannskap i Finnmarksløpet som også starter på lørdag. Hennes favoritt Tay er en av hundene Harald Tunheim skal ha med i spannet sitt.

9.3: Den rene parodi
Helgens prøve på Mjølfjell ble til tider den rene parodi. Når det stort sett er hodet på hunden med et fortvilet uttrykk i trynet du ser er det meningsløst å håpe på at den skal leke snøfreser for å komme frem. Etter to slipp var det slutt for Henni, hun tok til vettet og gikk i makker sitt spor og ble selvsagt straffet for det. Vi kommer sterkere tilbake og håper på bedre forhold på Filefjell om 14 dager.

2.3: Hundene er friske igjen
Frustrasjonen over syke og skadde hunder begynner å gå over. Har slitt med kennelhoste på unghundene og i tillegg måtte Vitani sy en dyp flenge i ene bakfoten. Det har derfor vært noen rolige uker, men nå er kjøret i gang igjen. Til helgen er Henni påmeldt i VK på Mjølfjell, men med de forholdene som nå er i fjellet med dyp snø uten såle, blir det sikkert en parodi hvis ikke noe skjer med føreforholdene nå de siste dagene. Ellers er vi også kommet i gang med treningen til Seppalaløpet som går neste helg. Skal kjøre tospann med Henni og Taiga. Vi håper også denne gang på en fin tur gjennom Bærumsmarka.
Mia er midt i løpetiden og Brøyt e begynt å skrangle med gebisset og det bruser i heite hormoner.

25.2: Ane stortrives i Alta
Ane stortrives på skolen i Alta og livet med Harald Tunheims alaskahuskyes og nye venner. Anes favoritt er alaskahuskyen Tay som hun har ansvaret for og som blir en av hundene i spannet under Finnmarksløpet. Skolen har vært på turer både på Finnmarksvidden, Russland og i Finland. I Finland var de på en kjempestor huskyfarm der de hadde over 100 blandinger av ulv og hund og 2 rene ulver. Blandingene ble brukt til kjøringing av turister.
Ane og Heidi på scooter Huskyfarmen med ulver Ane og 50% ulv Ane og Tay
     
Ane og Tay      

22.2: Ingri over 1.60 denne helgen også!
Ingri gjorde en ny god figur i senior NM og ble nr 5. Også denne helgen gikk hun over 160 cm og har nå stabilisert seg der. Vi gleder oss til utendørssesongen og håper fremgangen fortsetter.

16.2: Ingri med kjempeflott bronsemedalje i Ungdoms NM i Drammen
Ingri klinte i helgen til med ny pers i både tresteg og høyde. I tresteg perset hun med 30 cm til 11.03 m. Høyderekorden på 161 cm holdt til bronsemedalje. Hun hadde tre gode forsøk på 164. Neste helg skal hun måle seg mot de aller beste i senior NM i Stangehallen. Det blir sikkert en flott opplevelse der å lære og kjenne på stemningen blir et nytt steg på veien mot nye høyder.

2.2: Bergensdekkenet/Rasepokalløpet
Stilte i helgen Brøyt og Vitani i Bergensdekkenet. Denne gang var det uten ambisjoner om å hevde oss i toppen, men heller for å sosialisere og se hvordan de lå an sammenlignet med andre unghunder. I tillegg var Henrik og Kira med. Vitani overrasket veldig positivt og viste tidvis søk av god klasse. Brøyt hadde jeg større forventninger til, men også han viste tidvis sitt potensiale. Kira var til tider opptatt med å leke, men viste sitt store potensiale de gangene det var godlukt i nesen. Da koblet hun momentant over på rette kanal og jaktet med stor lyst og fart. Syns det ser veldg lovende ut og vi gleder oss veldig til fortsettelsen.
De passerte forøvrig 10 mnd på fredag.
Stilte Henni i Rasepokalløpet søndag. Det var beinkaldt og -16 grader og Henni hadde dagens siste slipp. Etter 7 timer i bånd i den kulden, var det ikke mye Henni hadde å bidra med denne gang. Bjørk og Taiga var også med. Bjørk gjorde en grei jobb, mens Taiga hadde vi forventet mer av, men også hun fikk slipp sent på dag.

28.1: Samling med unghundene
Helgen 22.-24. februar var fem av unghundene etter Mia og Rex samlet på Mjølfjell. Bosselini var midt i løpetiden og Seiko har for lang vei fra Trøndelag så disse var fraværende. Snøforholdene var veldig dårlig, lite snø, men det hadde fonnet seg og der gikk hundene helt til bunns. Det ble derfor ikke de gode forholdene vi hadde håpet på, men det er det lite å gjøre med.
Vi hadde likevel to flotte dager i fjellet og flere av hundene viste lovende takter. Om kveldene hadde vi god mat og drikke i hyggelige omgivelser i hytten. Takk til alle for en flott helg, som vi håper å kunne gjennta med bedre forhold senere i vinter.
Lunch lørdag.   Lørdag var det raspeballer. Trøtte og greie hunder.

16.1: Det er nå avtalt at Henni blir parret med Norgesmester på lavland 2006 og Trippelchampion N UCH N JCH N J(K)CH NMFLh06 Lierdalens Troll til Gustav Larsen, når løpetid inntreffer i vinter. Begge disse hundene har tidligere avlet solide 1. premieavkom og harmoniske og flotte avkom ellers med gode apportegenskaper. Det blir derfor spennende å se hva som kommer ut av denne kombinasjonen.
Hvis du er interessert i valp etter Henni og Troll eller har spørsmål, er det bare å ta kontakt enten pr.
tlf. 909 57 506 eller send en epost

2010

13.1: Henni kåret til Årets Vorstehhund og Årets Allroundhund i NVK Hordaland 2009
Henni ble på årsmøtet i NVK Hordaland i går kåret til Årets Vorstehhund og Årets Allroundhund for annen gang. Mia var 1 poeng unna å vinne Messalinas Vandrepokal for beste hund på utstilling.
Ellers takket jeg av som leder for Hordalandsgruppen og ønsker Terje Tørnblom og det nye styret lykke til.
Nå blir det litt mer tid til egne hunder, selv om det er nok av oppgaver i hovedstyret.
Tror også det kan vanke en gjev premie i VFK denne gang. Vi venter spent på kåringen.

3.1: Vi ønsker dere alle et Godt Nyttår!
I år ble Nyttårshelgen feiret på Ål i Hallingdal med sprengkulde og svært tunge forhold for hundene. Likevel hadde vi noen flotte dager ute og vi fikk også noen flotte arbeid på hundene. Mest gledelig er det å se hvor flinke og selvstendige Brøyt og Vitani er blitt. Det virker som de har veldig god nese og tar fuglen på langt hold. Hadde et enormt arbeid på Vitani da hun bare toget ut av skiløpen og gikk i snø til over ryggen 150 meter før hun tok stand på en rype. I denne situasjonen var hun også rolig, men det får kanskje forholdene ta litt av æren for. Vi gleder oss stort til tiden fremover, men håper at temperaturen krabber litt oppover etterhvert. Men til helgen er det meldt -25 på hytten, så det ser ut til å holde seg kaldt fremover.
Fikk forøvrig også testet den nye sleden og det funket perfekt med 4 hunder foran.
Godt Nyttår! Stor iver for å komme frem. Bård tester sleden. 2 orrhaner beiter i tretoppene.

2009
21.12: Vi ønsker dere alle en riktig God Jul!

14.12: Har vært i fjellet i helgen og trent hundene og hadde en artig opplevelse på lørdag. Vi kom gående på en skogsvei med unghundene i bånd og de andre bak, da Mia kommer togende forbi med høyt hevet hodet mot en skråning på venstre side. I samme øyeblikk reagerer både Brøyt og Vitani og like etter letter en orrhøne og en hane like ovenfor oss. Jeg slipper på Brøyt og Vitani og det letter ytterligere 2-3 høner. Brøyt forsvinner over toppen og kommer etter et halvt minutt tilbake med noe i kjeften som viser seg å være en orrhøne som han avleverer fint til far. Trenger ikke våpen bare man avler riktig. He he.
Forøvrig er jeg veldig fornøyd med begge unghundene. Brøyt er den som er kommet lengst med et til tider meget godt søk og han er stort sett på jakt hele tiden. Har den siste tiden fått løpe etter litt for mange orrfugl, men dette regner jeg med går greit å hanke inn senere. Vitani begynner også å få et bra søk, men er ikke i samme klasse som Brøyt. Det blir en veldig spennende tid fremover og vi håper snøen kommer i fjellet nå. Henni og Mia er i kanonform, mens Ani lever sitt eget liv på en måte.
Tilbakemeldingene på de andre fra kullet til Mia er også meget oppløftende.

24.11: Vurderer å parre Henni på neste løpetid. Hannhund blir Norgesmester på lavland 2006 og Trippelchampion N UCH N JCH N J(K)CH NMFLh06 Lierdalens Troll til Gustav Larsen. Det har allerede meldt seg flere interesserte og hvis du er interessert i valp etter denne kombinasjonen eller har spørsmål, er det bare å ta kontakt enten pr. tlf. 909 57 506 eller send en epost

23.11: Henni fikk en ny 2 AK på Os II på lørdag. Denne gang var det bare uflaks som gjorde at hun ikke fikk sin 1 AK skog. I tett einerkratt trakker fører og dommer opp rugde og fem meter fra oss ser vi dekkenet til Henni fremdeles stå stille. Hun løser etterhvert ut og slår seg lenger frem i terrenget. Vi finner henne i ny stram stand 100 m lenger fremme, men dessverre går rugden før vi er helt oppe i situasjonene. Hun får derfor ikke reis, og må nøye seg med 2 AK. Med de toppkaraktene på søk som hun fikk, hadde dette blitt en soleklar 1 AK.
Taiga startet søndag i Rugdepokalløpet med fanten som fører. Etter et middels førsteslipp viste hun seg skikkelig frem i annet slipp. Dessverre var det ingen fugl å se på vårt parti og derfor ingen premier. IS Valeheias Killakee og Roald Kjellevold slo til med nok en 1 AK m/ÆP og vant Rugdepokalløpet i suveren stil. Det er nesten utrolig, men det er første gang ekvipasjen vinner, etter to ganger å ha blitt nr. 2.
Vi gratulerer denne store jeger med en velfortjent seier, og ifølge Roald var dette siste gang Kee'en stilte på jaktprøve. Men når løvet faller, nettene blir lange og møkkaveret setter inn i november 2010 er det spørs om ikke luringen er på plass igjen...


15.11: Taiga med 1 AK på Rugdeprøven
En stor merkedag for oss i går da Taiga ble første hund fra Fjellfanten med 1 AK og dermed klar for VK i vinter. Det har vært klart lenge at potensialet er der og lørdag på skogsfuglprøven på Os I var tiden inne. Etter et strålende førsteslipp med toppkarakterer fra rugdespesialist og dommer Elin Dugstad, var det med håp og et stort ønske om at det måtte ligge en rugde i terrenget foran oss at Taiga ble sluppet senere på dagen. Og på slutten av slippet markerer hun og justerer seg til fast stilfull stand. Hun reiser i etapper og etter dommers bedømming; meget jaktbart, rugde og er rolig og apporterer greit. Tiden hadde vi og det ble derfor kobling og etter noen pinefulle minutter klart at Taiga hadde fått 1 AK. Hun ble denne gang ført av fanten, men gratulasjoner går til Siv som har trent og dressert krapylet frem til denne flotte prestasjonen.
Det skal bli spennende å følge denne overskuddshunden i frem-tiden og hun kommer garantert ikke til å bli en ønskemakker i VK.

 
Henni stilte også i helgen men denne gang ble det stang ut. Lørdag støkket hun rugde da hun hoppet ned fra en skrent som var eneste måte å komme ned på og i dag søndag var det fører som støkket rugde, der Henni tar stand på setet 2 min. etterpå. Men vi stiller igjen neste helg og håper da å få med Henni til Rugdepokalløpet som går søndag.
Henni hadde forøvrig et kanonarbeid som ikke ble godkjent i starten av siste slipp. Vi finner henne i stilfull og stram stand i kanten av en traktorvei. Hun reiser djervt mot en stor kvisthaug gjentatte ganger og viser med stor lyst at hun svært gjerne vil inn i den hardpakkete haugen. Det knaser og braser for hver gang hun stanger mot kvistene og vi tenker at dette må være en hardtrykkende rugde. Da hun 9. og siste gangen tar rennefart og stuper inn i kvisthaugen kommer en katt som skutt ut av en kanon opp av haugen og til kattens lykke står det et tre rett ved siden av som den søker tilflukt i toppen av. Dommer velger å ikke felle i denne situasjonen, og det var sikkert like greit selv om Henni satt under treet og ventet på moden frukt som skulle dette ned.

9.11: Var i Egersund i helgen og stilte Henni, Mia og Taiga på skogfuglprøven. Denne prøven som har hatt en eventyrlig premieringsprosent tidligere måtte vi bare få med oss i år. Men denne helgen var det veldig lite fugl i forhold til det normale. Henni og Taiga gikk kanonbra hele dagen lørdag. I Taigas siste slipp blir hun borte lenge og vissheten om at hun står et sted er stor. Etter å ha letet i 20 minutter i den tette skogen må jeg kalle henne inn. Og selvsagt kommer hun luskende fra et område som jeg hadde gått på om jeg hadde fått lete i 3 minutter til. Men sånn er det av og til. På slutten av siste slipp, like før vi er ved bilen finner vi Henni i stand. Rugde letter når vi er på vei opp til henne og vi får derfor ikke reis og det ender med 2 AK. Forøvrig Hennis første skogsfuglpremie. Mia hadde ingen god dag.
VK-Larsen var også med i reisefølget og stilte Carmen som gjorde sine saker glimrende bortsett fra å finne en av de få rugder som var der. Depresjonen var i ferd med å feste taket i rørleggeren og vi hadde en jobb med å gradvis bygge han opp utover lørdagskvelden. Etter en god hjortemiddag med påfølgende edle varer, var han i godt gammelt slag med capsen på snei, da det nærmet seg midnatt.
Neste helg er første Rugdeprøvehelg og der er Henni påmeldt, så får vi håpe at terrengene på Os huser mer fugl enn de gjorde i Rogaland i helgen!

25.10: Henni er blitt N J(K)CH
De små grå jobber sent for tiden, derfor har det gått 2 måneder siden Henni fikk 2 VK finale til det har gått opp for meg at hun dermed er blitt kombinertchampion og bare er et lite cert fra å være dobbelchampion.

19.10: Det har blitt mye hjortejakt i det siste og hundene har lagt mye i ro. Men i helgen var det griseslakt og lite jakt, derfor ble det en fin tur med hundene både lørdag og søndag. De voksne gikk som de pleier, men veldig gledelig var det å se utviklingen på Brøyt og Vitani fra lørdag til søndag. Dette er første gang de har vært sluppet i fjellet og det var liten tvil om at de besitter et stort potensiale. Lørdag var det kjekt å henge litt på de voksne, og løpe etter en orrhane som vi støkket. Søndag var hengingen helt borte og de hadde da faktisk selvstendige søk og fant noen seter som luktet godt. Vi gleder oss stort til fortsettelsen.

28.09: I et forykende uvær med regn og vind under helgens skogsfuglprøve på Stord fikk Fjellfantens Ahh Taiga til Siv Garmannslund en flott 3 AK. Hun er dermed også premiert på skog som den første i kullet. Henni gikk godt hele dagen lørdag men på vårt parti var det ikke en eneste fuglesituasjon. Søndag var været enda verre og vi ble derfor liggende i soveposene.
Høsten har ikke vært særlig for Anis vedkommende og hennes prøvekarriere er nå definitivt over. Hun ser veldig stiv og støl ut og syns ikke alltid det er like gøy å fyre avgårde som tidligere. Kanskje ikke så rart når man er 101/2 år og har levd et veldig aktivt liv. Ellers er hun i god form og leker ofte med Vitani og Brøyt, men blir sur når hun må ligge i bilen, mens de andre er på prøve.

01.09: Jaktprøvene er i gang og Henni gjorde det veldig godt i Raggsteindalen med 2 VK finale. Hun var i nærheten av det helt store og fikk bevist at hun kan hamle opp med de fleste. På Trippelprøven på Kongsvold helgen etter kom hun til semifinalen. Ani har ikke vært helt i slag i høst, det kan se ut som om alderen er begynt å tynge henne litt. Har dessverre ikke fått stilt Mia i høst, som ser ut til å være veldig på høgget.

17.08: Ett år med friluftsliv og hundekjøring!
En litt spesiell dag for oss i dag. Ane reiste til Alta og Øytun Folkehøgskole i morges. Nå venter et spennende år med mye friluftsliv og hundekjøring på Finnmarksvidda. Som elev på Hundekjørerlinjen får hver elev ansvaret for to voksne alaskahuskyer og en valp. Høydepunkter blir sikkert som hjelpemannskap under Finnmarksløpet og 8-dagers turen over Finnmarksvidda i april med 120 hunder, 18-20 sleder og nærmere 1 tonn med hundemat og utstyr.
Faglærer er ingen ringere enn Harald Tunheim.
Er det rart far er misunnlig??????

Vi ønsker Ane lykke til og vet at hun kommer til å få mange gode opplevelser og minner som kommer til å sitte klistret i harddisken.

Vil du lese mer om hva dette spennende året skal inneholde finner du info her: http://www.oytun.fhs.no/index.php?side=hundekjoring

 

10.08: Vel hjemkommet fra noen ukers ferie der vi bl.a. har stilt Mia og Henni på utstilling. På Nordens største jakthundutstilling på Elverum i forbindelse med de Nordiske Jakt og Fiskedager stilte Ingri Mia og det endte med en ny 1 BK m/CK. Hun ble nr. 3 av 13 tisper. På Otta dagen etter stilte vi først Brøyt og Vitani i valpeklasse og fikk kjempegode kritikker for begge. Vitani ble BIR og Brøyt BIM. Vi var spent på hvordan konkurransen mellom Mia og Henni ville ende. Ville Henni få sitt siste Cert og bli NUCH eller ville Mia få sitt første. De fikk kjempegode kritikker begge to og Ingri og Mia endte opp med sitt første Cert og ble også BIR, mens Ane og Henni fikk CK. Ane og Ingri førte hundene på en suveren måte og har en stor del av æren for at det gikk så bra. Gratulerer til begge to!
Ingri måtte holde treningen vedlike til ungdoms NM. Ingri i solnedgang. Utstillingen på Elverum. To spenstige i ringen.
Middag i vognen. Ane og Brøyt på Otta. To andre spenstige. Ingri og Vitani.
Ane og Henni. Ingri og Mia. ...og vinneren er....... Gjengen samlet.

02.08: I dag fikk vi en svært så hyggelig nyhet fra Assar og Christopher i Sverige. De har stilt på apportgrenene og Assar oppnådde 8 på vann og 10 på spor. Han ligger dermed an til høyeste premie når de senere i høst skal stille på felt. Vi gratulerer og ønsker lykke til!

27.07: Taiga og Siv fulgte opp flotte resultater fra tidligere med en kanonhelg på Holleia. Lørdag ble det en ny 2 AK og søndag klinte de likegodt til med en kjempeflott 1 AK apport. Gratulerer, det blir nok mer å glede seg over når jaktprøvene blåses igang i Raggsteindalen om ikke lenge.
Stilte også Henni og Ani pga lagkonkurransen. Henni fikk en flott 1 AK med nesten full pott. En nier på vann og 10 på resten. Ani hadde som vanlig et suverent vannarbeid, men denne gang "giddet" hun bare å hente en rype...?

30.06: Var i Haukedalen i helgen og observerte at slåtten gikk riktig for seg og fisket og koste oss i det flotte været. Hundene storkoste seg med bading og Brøyt og Vitani har en enorm vannpasjon som det også ser ut til at resten av kullet har. De fleste har svømt før de fylte 3 måneder, og det er godt over det normale.

25.06: Hadde et meget vellykket valpetreff i går med alle valpene og eierne i Bergensdistriktet. Vi manglet bare Roald og Seiko, men for dem er selvsagt veien fra Trondheim for lang. Vi begynte med en kort presentrasjon av hverandre og trente deretter på sitt og litt innkalling. De fleste (bortsett fra oppdretter) så ut til å være kommet langt allerede. Vi skal nå treffes hver onsdag fremover til ferien og ha litt trening og sosialt samvær.
Litt dressurtrening. Tessie og Leif og Anlaug. Bosselini og Gunn og Bobbo. Kira og Lars og Henrik.
Apollo og Linn og Håkon. Ingri med Vitani og Ane med Brøyt. To veteraner og en ungdom.
Bobbo, Ani og Mia.
Og etterpå var det tjo og hei.

15.06: Gratulerer til Siv og Fjellfantens Ahh Taiga som på Askøy i helgen fikk 2 AK apport i sin første AK-start nesten uten trening. Det har bare vært dradd et kort spor for henne, likevel fikk hun 10 på spor og 8 på søk. Litt mye styr før hun gikk i vannet gjorde at 1. premien røk, men kjempegodt likevel.

05.06: Tilbakemeldingene fra alle valpekjøperne er veldig positive. De virker stødig i psyken og det virker derfor som om genene til Rex og Ani har spilt en stor rolle her. De er også veldig aktiv og selvstendig, så dette lover veldig bra. For oss som har to valper i huset er det et fela styr, men Mia som også får hjelp av Ani og Henni oppdrar dem på beste måte. Det er uten tvil Vitani som oftest må på rygg og be om nåde. Brøyt er fremdeles en rolig og veldig avbalansert type, solid og stødig og tar livet fullstendig med ro. Vi gleder oss stort til fortsettelsen.

22.05: Alle valpene er nå solgt og levert til sine nye eiere. Vi har denne gang valgt å beholde to valper selv, en tispe og en hannhund. Jeg har lenge ønsket meg en hannhund og Brøyt som vi falt for veldig tidlig, kunne vi rett og slett ikke gi slipp på. Han har vært en bamse hele tiden, desidert størst, står lengst i matfatet og har vært en rolig og avbalansert valp. Vitani som er tispen vi håper skal bli vår nye avlstispe, har fått sitt navn pga flekken hun har på akkurat samme sted som tante Ani som er grunnen til at kullet i det hele tatt ble til. Når hun i tillegg er hvit, ga navnet seg selv. Det blir en stor utfordring med to valper i hus, og til opptrening, men vi regner med at det går greit. Henni har vært veldig flink med til tider å hjelpe til i morsrollen, og det er tydelig at erfaringen fra eget valpekull har kommet godt med. Ani har vært veldig interessert og sosial med valpene utendørs der hun har hatt friheten til å trekke seg unna, men innendørs med mye hopp og sprett har hun ikke vært like begeistret for alt oppstyret. Den siste tiden har vært svært krevende med lite søvn og mye arbeid med valpene, så det skal bli godt med en roligere tid nå fremover. Heldigvis har Ane og Ingri vært til kjempestor hjelp og de har bidratt sterkt til at valpene har blitt så sosialisert som de er. At de har hatt venner på besøk som også har vært sammen med valpene har gjort at valpene har vært veldig trygg på alle.

12.05: Valpene er veldig sosialisert og fortrolig. Har vært mye med barn og alle husets hunder og er like trygg på alle. Valpene leveres 20. mai. Her er to videosnutter som ble tatt opp i går. Snutt1 - Snutt2

05.05: Valpene er nå passert 5 uker og her er en liten filmsnutt som ble tatt opp i går. Snutt

03.05: "10 år gammel skimlet veterantispe av meget god type. Godt rase- og kjønnspreg. Godt skåret hode. God overlinje. Noe oppknepen underlinje. Ok vinklet foran og bak. God benstamme og poter. Ok pels. Korrekt bitt. Meget godt gemytt. Effektive bevegelser. En veteran som bærer sin alder med verdighet og ser yngre ut enn alderen tilsier". Dette var den flotte kritikken Ani med Ingri som handler fikk på utstillingen på Lone i går. Hun stilte bare i veteran og fikk 1VET, 1VETK, HP, BIS VET. Henni og Ane fikk denne gang bare 2 BK, etter at det ble funnet en skade på halen. Den må være av nyere dato, og er forhåpentlig leget til neste gang. Det drøyer dermed med det siste CERTet før Henni er NUCH.

29.04: Ani er 10 år i dag, så i dag blir det en ørliten blautis på hele gjengen. Litt usikker på om vi skal ha valpebesøk...

28.04: Valpene er nå 4 uker og aktivitetsnivået er øket betraktelig. De løper, galopperer og knuffer så det holder. Mor, bestemor Henni og tante Ani får også gjennomgå. De spiser nå godt med valpefor i tillegg til at Mia gir sin skjerv med melk. De virker veldig solide og robuste alle sammen, og jeg liker veldig godt det jeg ser allerede. At viltbegjæret allerede er til stede viste noen av valpene med nærmest å ta stand på Terje (kanin) i buret. Se bilde av Ani da hun var 8 uker. Mye likhet her, måtte det bare være mye likhet... Valpene er nummerert i den rekkefølge de ble født.
Ønsker du en god jaktkamerat i årene som kommer har du nå muligheten. Ta en telefon for en hyggelig hundeprat. Du treffer meg på tlf. 90957506 eller send gjerne en epost.
Tispe 1 Tispe 1 Tispe 2 Tispe 2
Tispe 3 Tispe 3 Tispe 4 Tispe 4
Hann 1 Hann 1 Hann 2 Hann 2
Hann 3 Hann 3 Stand på kanin, 4 uker gml. Ani - 8 uker.

23.4: Valpene er nå flyttet over i en større og høyere kasse og er blitt stødigere på beina og forflytter seg raskt hvis de blir sluppet utenfor kassen.

20.04: Valpene er nå blitt 3 uker og aktivitsnivået har øket noen hakk. Det går fortsatt på skinner og alt er vel. Er begynt å tilleggsfore litt men Mia har fremdeles godt med melk.

20.4: Styr unna Fischer ski
Atter en gang i vinter har jeg hørt om en som har brukket sine Fischerski. Jeg har selv brukket et par Fischer jaktski i vinter, i tillegg til at stålkantene ble revet av på mine E99. Og det er etter normal bruk. Har tidligere i vinter både sett og hørt om flere som har brukket ski og alle har vært Fischer. E99 fikk jeg nye, mens jaktskiene fikk jeg et elendig tilbud om å kjøpe nye til litt redusert pris. Vet at andre også er møtt med en kald skulder nå de reklamerer på sine Fischer ski, så her har Fischer ALT å lære når det gjelder kundebehandling. Alle andre friluftsprodukter jeg har reklamert på har blitt erstattet med nye produkter. Heldigvis ryktes det nå at Åsnes kommer med jaktski til neste vinter, så styr unna Fischer og velg noe annet! Du finner info om de nye Åsnes-skiene her: http://www.asnes.com/Article.aspx?articleid=97

15.04: Valpene har nå åpnet øynene og vagger rundt i kassen som fulle sjøfolk. Mia har fremdeles mye melk og har ennå ikke hatt bruk for hjelp for å tilfredsstille de grådige avkommene. Hun holder også kassen helt rein for etterlatenskaper og er en veldig flink mor på alle måter. Alle valpene ser velskapte og livsfriske ut. Vi går en spennende tid i møte nå når de begynner å bli mer og mer aktive.
På bildene under er valpene 14 dager.

10.04: Valpene vokser og har ner enn doblet fødselsvekten. De er begynt å glippe med øynene og krabber rundt i kassen. Mia steller med dem på aller beste måte, har rikelig med melk og tar alt opp etter dem. Det er fremdeles bare en fryd å være oppdretter, det går på skinner.
Valpene er her 9 dager. Etter et godt måltid slokner de momentant.    

03.04: Mia har født 7 valper, 4 tisper og 3 hannhunder. Alt står bra til med mor og valper.
3 valper er ute, hvor mange igjen? Resultatet ble 7 valper. Mia har rikelig med melk. Idyllen har senket seg...

23.03: Henni er tilbake i VK
Henni hadde en stor dag på Filefjell i lørdag, der hun gikk kanonbra. Hadde først et glimrende fuglearbeid i første slipp, men dessverre lå rypen i dokk helt inntil en bjørkestamme og hun klarte derfor ikke å få den på vingene før den ble trakket opp av fører og dommer. I tredje slipp kliner Henni til med 2 fuglearbeid, ett med reis og ett uten og blir belønnet med 1 AK. Hun ble eneste hund med fuglearbeid på partiet denne dagen. Stilte Ani i VK fredag, men denne gang ble det ingen suksess. Det var dårlig med fugl på årets prøve.

16.03: Taiga med Ahh-kullets første AK-premie
Fjellfantens Ahh Taiga og Siv slo til med en kjempeflott 2 AK i Hemsedal i helgen. Taiga gikk etter sigende igjen til førstepremie. Hun hadde 2 fuglearbeid men manglet reis. Gratulerer!
Selv var jeg forhindret fra å delta i Hemsedal pga sykdom, men vi satser på å komme sterkt tilbake på Filefjell til helgen, der Ani stiller i VK. Har meldt Ani på til NM Vinter, så får vi se om vi får valpepass og kommer oss avgårde. Mia er blitt kjempestor og matlysten er enorm. Det ser ut til å bli mange valper, så hvis du er interessert er det bare å ta kontakt enten pr. tlf. 909 57 506 eller send en epost
Kan se ut som det blir mange valper...      

09.03: Ani vant VK på Mjølfjell
Det har vært en fantastisk helg for oss på Mjølfjellprøven. Ani gikk likegodt bort og vant VK etter en spennende slutt på dagen. I dagens aller siste slipp skulle hun møte selveste P Emil og Øystein i et skikkelig finaleslipp og Ani gjør det på aller beste måte. Midt i slippet markerer hun kraftig før en brink, fører er selvsagt på høgget og oppå bringen står hun som en påle. Hun reiser igjen friskt rype og er komplett rolig i oppflukt og skudd. En fantastisk dag som fikk følelsene i sving. Ani blir 10 år i neste måned.
Startet Henni fredag i AK og hun hadde et fuglearbeid som dessverre ikke ble godkjent.
Premierte i VK. Vi småfeiret litt for Jan som hadde hatt jubileum. Kokken sviktet ikke. Og gutta satte pris på det.

02.03: I helgen var vi i gang med vinterens jaktprøver og igjen var Gaularfjell arena etter noen sesonger uten prøve der. Det var akkurat her vi fikk vår første jaktpremie i 2003. Startet bare Henni denne helgen og det skulle vise seg å bli 100% premiering. Lørdag fikk hun 2 AK og søndag 3 AK. Lørdag var det hardt og godt føre med litt nysnø på toppen. Søndag var det blytungt etter stort snøfall om natten. Gratulasjoner går til Knut og KV Sting som imponerte stort med 1 AK søndag. Skal bli spennende å følge Sting i VK.
Mia ser ut til å bli stor og matlysten er etterhvert enorm.

23.02: Mia begynner å bære preg av å være med valper, så dette ser veldig bra ut. Vi gleder oss stort til dette spennende valpekullet ser dagens lys. Ani og Henni er for tiden i kanonform og til helgen reiser vi til Gaularfjell der Henni starter i AK. VK ble avlyst pga for få påmeldte.

04.02: Ani og Henni på deltok på KV-laget i Rasepokalløpet. Vi klarte ikke å forsvare seieren fra i fjor, men gjorde en respektabel innsats og endte på 3. plass. Det var en kjempedag med 7-8 godkjente fuglearbeid totalt. Hos oss var det Mio til Børge og Ani som hadde fuglearbeid. Taiga hadde flere muligheter i siste slipp, men det ville seg ikke denne gang. Ani ble for tredje gang beste vorstehhund i Rasepokalløpet.
Vi gratulerer IS-laget med seieren etter en flott og spennende dag i fjellet.
KV-laget En flott dag i fjellet. Kaffebål ES-laget ledet lenge...

29.01: Mia er nå parret med Anis helbror Ulvesvollens BSI Rex. Rex var som forventet en herlig hund, og dønn lik sin søster i det meste. Han er en hannhund av god størrelse, ca. 66 cm. Dette er etter min mening en veldig spennende parring, og jeg har store forventninger til at dette vil bli gode jegere og flotte hunder.
Er du interessert i valp, kan du enten ringe tlf. 909 57 506 eller sende en epost.
Rex i steget. Rex og Mia. Ani og bror Rex.  

18.01: Til tross for været har det blitt noen flotte og friske dager i fjellet i helgen. Har hatt fuglearbeid på alle hundene og er spesielt fornøyd med Mia i dag, da hun i to timer gikk til en klar 1 AK. Utrolig kjekt å se at hun nå virkelig er tilbake der hun i var i fjor vinter. Og fuglearbeidene hennes er det så høy klasse på at det er en nytelse å se. Ani og Henni har også vært veldig solid.
Rex var og fikk testet fruktbarheten på fredag og der var alt i orden.

14.01: På årsmøtet i NVK Hordalandsgruppen i går ble Mia tildelt vandrepokal som Årets Unghund 2008. Hund ble også vinner av Kennel Grimasteggens premie til beste unghund på vinterprøver og apportprøver i 2008.
Faste og stilfulle stander er et av Mias varemerker. Hun er en veldig god apportør. Også om vinteren. Her er det ryper...

10.01: Mia fikk løpetid i dag, så da bli det lang biltur til Dombås om ca 14 dager. Med det været som er i fjellet nå for tiden, kan det fort bli en utfordring bare å komme frem. Men vi gleder oss til å treffe Rex, og håper han har sakene som skal til for at mange nye viltfinnere ser dagens lys i slutten av mars.

04.01: GODT NYTTÅR! Har hatt noen flotte dager i fjellet med hundene. Til tross for tungt føre med skare og gjennomslag har alle vist at det kan bli en hyggelig vinter. Ani er til tross for alderen, snart 10 år, et råskinn og gikk stort til tross for forholdene. Henni har vært solid og skal bli en hard nøtt i vinter. Mia er på gang igjen og viltfinneregenskapene og fuglearbeidene er av ypperste klasse. Er spesielt fornøyd med at hun ikke lar seg affisere av gjennomslagsføret, men drar gjerne på mere utover dagen. Hun tar ofte fuglen på svært langt hold og har en effektiv og rask avanse. Er nå også komplett i fugl. Venter på at hun skal komme i løpetid og hun skal da parres med Anis helbror Ulvesvollens BSI Rex. Har ellers brukt jule- og nyttårshelgen til å kjøre 4-spann med Taiga i tillegg og det har vært skikkelig heavy. Unghundene Mia og Taiga viser stor trekkvillighet og fortsettelsen blir spennende også her. Kanskje blir det 4 spann i Seppala i år. Taiga og Mia ble HD-røntget før jul, og vi avventer resultatene.
Fantastisk å være i fjellet når det lir mot kveld. Godt med brems når 4-spannet tar av... Morgenstemningen er heller ikke så verst... Jobb som nisse ble det også i år.


2012

2013 2014 2015 2016