Hovedsiden
Siste nytt
Fjellfanten
Ani

Henni
Mia

Brøyt
Vitani
Paringer
Ane
Ingri
Jakt
Produktomtaler
Linker

Antall besøkende
siden nov. 04

 

 


Siste nytt


2012

2013 2014 2015 2016

2012
  11.12.: Trist melding
I går fikk vi en trist melding om at Fjellfantens Ahh Asta til Leif og familien var død.
Asta ble syk for halvannen uke siden, og ble operert for en forstørret milt. Det var mistanke om en tumor og nødvendige prøver ble tatt. Operasjonen gikk bra, men noen dager etter var det trolig en arterie som sprakk og dette tok raskt livet av Asta.
Asta levde et godt liv som jakt- og familiehund, men ble dessverre bare 6 år.
Vi føler veldig med eierne i denne triste tiden.

24.11.: Brøyt slo til på skogen også
Stilte Brøyt på Rugdeprøven i går og han fikk en flott 2AK. Han var ikke helt seg selv i første slipp, kanskje pga en hjort som var med i slippet. I andre var han sitt gode jeg igjen og med et komplett fuglearbeid ble det en flott premie. Skulle stilt i dag også, men en forkjølelse gjorde at dagen ble tilbrakt i sengen for å bli frisk til neste ukes fullmånejakt.

16.11.: Gratulerer
Ahh-kullet fyller 6 år i morgen. Vi sender våre gratulasjoner og håper alt står bra til med dere alle og at dere har hatt noen fine turer i høst.

13.11.: Rugdeprøven
Stilte Brøyt og Taiga på Rugdeprøven på søndag. Brøyt fikk igjen kritikk til 1. premie, men på en våt dag var det lite vi så til rugdene eller andre jaktbare arter. Den eneste rugden vi fant var det Taiga som fikset og det resulterte i 3AK, etter en slurvete apport.

28.10.: Min gode kamerat Jan Nygård døde i dag
Det var med stor sorg jeg i dag morges mottok beskjed om at Jan er borte.
Jan ble syk i mai i år, og sykdommen slo nådeløst til. Det er ufattelig at vi aldri mer skal reise på tur sammen og at jeg aldri mer skal se navnet ditt på displayet når mobilen ringer.
 

2.10.: Fullmånejakt med uttelling
I helgen var det fullmåne og fine forhold for hjortejakten i Sunnfjord. Og hvilken uttelling det skulle bli. Allerede lørdag gikk ellevetaggeren i bakken, og et knapt døgn etter en nitagger. Så nå kan vi senke skuldrene litt, men fremdeles er det mange dyr å ta ut.

  25.9.: Brøyt i støtet på Tjøllingprøven
Var på lavlandsprøve i Tjølling i helgen og stilte Brøyt. Lillegutt viste igjen at han trives på de store åpne jordene i Vestfold. Han gikk til topp karakterer begge dager, med fuglearbeid med reis. Men dessverre ble det noen minuser i form av sjanser på fugl og tomstand som gjorde at førstepremien røk denne gang også. Resultatet ble 2x2AK. Søndag stilte Taiga på lavland for første gang og har aldri tidligere satt sine ben i en kornåker eller kjent duften av rapphøns eller fasan, men slo likevel til med 3 flotte fuglearbeid og fikk 2AK. Hyggelig var det å treffe igjen Pål og Lyra som også stilte på lørdag i unghundklassen. Lyra er blitt en flott og trivelig tispe i flott størrelse. Hun gikk gått i alle sine slipp men kom dessverre ikke for fugl denne gang. Uforståelig for de fleste på partiet var de lave tallkarakterene hun endte opp med etter å ha fått kjempeskryt av dommerne hele dagen....?????

3.9.: Pondus i støtet på Rjukan
Tom og Pondus var igjen på startstreken i helgen, denne gang på Rjukan. Og igjen gikk Pondussen til topp premie uten å komme i fugl. Mye skryt fra dommerne og deltakere gjør at det bare er et tidsspørsmål før de kan hanke inn toppremien. Søndag ble tallkarakterene 556444.
Stå på Tom og Pondus, premien er like om hjørnet!

24.8.: Det lykkes ikke helt i Raggsteindalen
Lørdag startet Brøyt og igjen gikk han til en klar 1. premie. Og igjen fant han fugl, men dessverre gikk fuglen før dommer rakk å komme opp i situasjonen. Dette var dagens eneste stand, som altså endte uten premiering til noen. Tallkarakterene ble 556444.
Pondus til Tom Asbjørnsen startet i UK for første gang og fikk topp karakterer, dessverre uten å komme i fugl.

13.8.: Bossen har tatt UHP Utholdenhetsprøve
I helgen var Gunn og Bosselini i Lom og tok UHP utholdenhetsprøve, den klarte de med glans, så nå har Bosselini fått den internasjonale titelen AD. Gratulerer!

15.7.: Bossen eneste vorsteh i Norge med RIK C-lisens
Fjellfantens Chm Bosselini og Gunn Moss deltok i mars på RIK Grunnkurs i Bergen.
Det ble arrangert av Norsk Rottveiler klubb.
Bosselini er nå den eneste registrerte godkjente vorster i Norge med RIK C-lisens.

I april deltok de på karaktertest på Voss, og Bossen har nå godkjent karaktertest.
Det er det neppe mange fuglehunder som har.

Gratulerer Gunn og Bobbo, dere har vært flinke.
Nå satser vi på at Bossen også blir premiert på jaktprøve.
 

  20.6.: Også Peik er røntget med A-hofter
Fjellfantens Chm Peik til Per Ivar Maudal er nylig røntget med A-hofter. Dermed har begge som hittil er røntget, fått A-hofter.
Det viderefører vår flotte statistikk med hittil bare A-røntgete avkom i tre kull.
Peik hadde også sin jaktdebut i fjor høst, og var litt ungdommelig da.
Håper kommende høst vil gi Peik og Per Ivar mange minnerike opplevelser.

20.6.: Nekk fikk også Excellent
Fjellfantens Chm Nekk til Tore Digranes viste seg fra sin beste side og fikk Excellent på den store utstillingen ved Vestlandets Fuglehundfestival i helgen. Gratulerer så mye Tore.
 

  12.6.: Også Mikkel har vært på utstilling
Fjellfantens Chm Mikkel og Gunnar Hafsø var på utstillingen på Ølberg i helgen og det gikk riktig så bra. Mikkel fikk Excellent og ble BIM. Fantastisk resultat av en så ung hannhund, som nettopp er fyllt 1 år. Gratulerer Gunnar.
(Mikkel til høyre på bildet)
Ellers melder Gunnar at trening på duer går veldig bra og at Mikkel apporterer alt fra pinner, tørket rype til sofaputer.
Mikkel er nettopp røntget med A-hofter.

11.6.: Lyra med flott utstillingsresultat
Fjellfantens Chm Lyra og Pål Pettersen stilte på Bekkhusutstillingen i helgen og fikk der en flott Very Good. Datter Tuva stilte i barn og hund, og var ikke snauere enn at de vant og fikk mye skryt av dommerne.
Gratulerer så mye.
Pål og Lyra har vært aktive lenge, og bl.a. vært på skogsfugltrening der Lyra fikk vist litt av "villskapen" som bor i henne. Instruktøren fremhevet henne som et kjempetalent. Det skal blir spennende til høsten, Pål.
 

  4.6.: Fjellfantens Chm Kèta
Fjellfantens Chm Kètal til Hanne Hjelmeland Ørnehaug i Høyanger er en vilter og flott dame som nok vil gjøre det godt på utstilling.
Forøvrig veldig lik Taiga fra Hennis første kull.

2.6.: Lady viser seg som en lovende apportør
Fra Simon Bøe og Fjellfantens Chm Lady i Rogaland har det kommet mange lovende tilbakemeldinger. Nå er de godt i gang med apporttrening. Lady hadde sin første stand på orrfulgjakt før hun var fyllt 7 måneder. Det ble felt orrfugl som ble skadeskutt, men Lady fant denne igjen og ordnet opp. Senere på høsten ble det felt nye 2 orrfugl og 1 rugde for henne. Veldig imponerende av en så ung jeger.
 


14.5.: Chm-kullet er 1 år i dag
Gratulerer til dere alle, håper alt står bra til.

30.4.: Fjellfantens Chm Pondus har vært på utstilling
Tom og Fjellfantens Chm Pondus var i helgen på utstilling i Skien. Pondus fikk gode skussmål og endte opp med en veldig fin Very Good. Kullet er enda ikke fylt 1 år og det er enda mye som enda ikke har "satt seg". Gratulerer Tom og Randi.

29.4.: Ani er 13 år i dag!
Eldstemann i flokken, sjefen over alle sjefer, fyller 13 år i dag. I dag har hun vært med resten av gjengen og gått i fire timer i fjellet. Farten er ikke som før, men formatet er det ingenting å si på og rypelukt i nesen, lukter like godt som i glansdagene. Grattis gamle venn, nå er du siste gjenlevende i kullet, etter at broder Rex vandret til de evige jaktmarker for en måned siden. Dagen ble feiret med fiskepudding og kaviar for de firbente, litt edlere varer for de på to.

17.4.: Vinterens siste prøve på Geilo
I helgen stilte Brøyt og Mia på Geiloprøven. Brøyt startet fredag og bestemte seg umiddelbart for at han skulle bruke så mye som mulig av terrenget, og gjerne litt av naboterrenget i tillegg. Det gikk over alle hauger, men i andre slipp kommer han inn fra siden når makker begynner å markere. Brøyt får strålen først og fester en stilfull stand. Problemet er bare at jeg er 200 m unna. Da makker omsider står og fører gir reisingsordre, eksploderer godstoget og det er det siste vi ser av ham på en stund.
Lørdag var det Mia sin tur og hun har sin beste dag på prøve på veldig lenge, men dessverre ingen fugl i hennes slipp. Var nok veldig nær en 1. AK hvis hun hadde fått et fuglearbeid av vanlig kvalitet.

  2.4.: En fantastisk helg
Har sammen med Jan hatt en fantastisk dag i fjellet. Drømmevær, mye og snille ryper og et kobbel med hunder som viste seg fra sin beste side. Kaffekok og matlaging i det fri og sjølskutt edelt vilt på hytten etter endt dag.
Kan det blir bedre? Neppe
Takk for en uforglemmelig helg, kjommi!

29.3: B-kullet er tre år i dag.
Mia, Brøyt og Vitani hilser til sine avkom og søsken på 3 årsdagen i dag. Dagen ble innledet med fiskepudding og kaviar.
Om nøyaktig en måned fyller sjefen i heimen 13 år.
 

27.3.: Omsider er vi i gang igjen
Stilte Brøyt lørdag og søndag på Filefjell i helgen. Lørdag gikk han til topp premie og ble funnet i stand på slutten av første slipp. Dessverre så jeg ikke at rypene letter og derfor ble det heller ikke gitt noen kommando, noe som medførte at godstoget gikk etter og ble slått ut. Mia har vist svært lovende takter på treningsleir med Aksel M. Larssen i det siste og han stilte henne på lørdag og hun gikk meget godt i sitt første slipp. I andre slipp støkker hun i medvind og blir dessverre for urolig. Takk for god hjelp Aksel. Søndag var Brøyt igjen på startstreken, og han fornektet seg ikke. I første slipp tar han en stilfull stand og reiser villig. Rypen viser seg å være skadet, og klarer ikke å lette og blir et lett bytte for lillegutt, men noe vi absolutt skulle vært foruten. Han går glimrende i sitt andre slipp, ligger langt ute i medvind og seiler på vinden. I tredje slipp finnes han igjen i stand med makker. Reiser villig rype og er rolig i oppflukt og skudd. Dermed fikk han en flott 2. premie AK som vi er veldig fornøyd med.

20.3.: Lenge siden det har skjedd noe på sidene her - og i det hele tatt
Det har vært en tung tid siden Henni ble syk og døde like før jul. Det er gjerne etter at de er borte man virkelig forstår hvor mye våre jaktkamerater betyr for oss og hvilke gleder de gir oss i hverdagen. Henni var en fantastisk familie-, jakt- og prøvehund og fra hun hadde sin første stand 7 måneder gammel, har det vært et eventyr å få være med henne på jakt, jaktprøver, tur og i hverdagen. Hun hentet sine jaktpremier på alle arenaer det kan vinnes premier i Norge. Merittlisten er imponerende og hun opplevde å bli dobbelchampion. Merittlisten inneholder bl.a.: 1UK høst, 1UK vinter, 1UK apport, 1AK høst, 1AK vinter, 1AK skog, 1AK apport, 1VK vinter, 2VK høst, 3VK NM lavland, 3AK fullkombinert. I 2010 opplevde hun å være i to NM-finaler, skog og lavland. Hun ble Jaktchampion Kombinert i 2009 og Utstillingschampion i 2010.


Fra en minnerik jaktdag i Svarstads skoger i 2010.

I tillegg var hun en stødig og god trekkhund og gjennomførte Seppalaløpet i 2010. Hun var en hund som uten videre kunne overlates til hvem som helst. Henni opplevde å få 2 kull med valper, det siste sommeren 2011. Fra hennes første kull på 9 valper, er 4 av 5 som er stilt på prøver premiert, 2 med førstepremie. Hennes siste kull lover svært godt og det skal bli veldig spennende å se hva disse kan oppnå.
Takk Henni for alle de flotte opplevelsene du ga oss!


2012

2013 2014 2015 2016